En Fattiglapps funderingar

Ny medicin… Glöm det…

Var till läkarn i går. Fick ny medicin utskriven, för den gamla fungerar inte så bra. Men efter att fått reda på vad det kommer att kosta att hämta ut den, 1287 kr, glöm det. Det blir att fortsätta med den gamla, lida och hoppas på att jag inte blir sjukare. Risken finns jag jag blir ännu sjukare men har inget val. Finns inte en chans att jag kan hämta ut den. Avbetalning, glöm det när man har en prick hos Kronofogden.

Läste just om en M politiker som tycker att arbetarna ska få ännu mer i plånboken. Visst de är säkert förtjänt av det. Men varifrån ska pengarna tas? Från oss sjuk, gamla och svaga som redan ligger ner och är nära knock out?

Etiketter:

4 kommentarer

 1. anna

  Det är ju för ******* att man ska behöva ha det så.Medicin som man behöver för att leva…att det ska vara dyrt,o att landets inkomster är så skevt fördelade.Om jag bodde i usa skulle de skrika åt mig och kalla mig kommunist,men va sjutton.Lite solidaritet i samhället, fördela resurserna va?!Och när man ser att andra konsumerar ,tjänster ,mat ,kläder och annat.Vill inte vara politisk,kan får lite,men detta är bara vad jag känner.Rättvisa åt folket….

 2. Camilla Sjölander

  Känner igen det där. Att vara sjuk kostar verkligen. Inte lätt. Och nu har de höjjt summan innan man får frikort också..från 900kr till 1100kr, dyrt om man måste träffa läkare m.m kontinuerligt. Det plus att man kanske nu måste äta en eller flera mediciner och även om man är sjukskriven och tappar inkomst hur ska man få det att gå runt? Har också stått där med medicin som jag inte kunnat hämta ut, känns förjevligt. Att det ska kunna kosta så mycket för att få kunna må bättre…

 3. Fattiglappen men Stolt

  Svar till Camilla Sjölander (2012-07-25 20:50)
  Ja inte nog dom har höjt högkostnads kortet hos läkarn, de har ju också höjt på medicinerna innan man får dom gratis. Inte konstigt man har magsår… Frågan vad som är billigare, ge mig medicinen eller jag måste akut opereras för blödande magsår???

 4. elisabeth öhman

  Politikerna tänker inte logiskt ett dugg…kortsiktig vinst är deras paroll. Det blir ju naturligtvis mycket dyrare med alla som hamnar på sjukhus för man inte har råd att ta ut medicinen….Dessutom är det omänskligt och grymt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.