Ett fallet spöke i skogen

Om ett träd faller i skogen när ingen hör – låter det då? Det är en ganska jobbig fråga men rätt applicerbar på många saker. Det finns en massa saker ute i världen som människor tycker är fåniga därför att de inte har någon vetenskaplig fakta att backa upp med. Ändå vet vi att det faller träd i skogen och att det låter om det. Att ingen lyssnat på det behöver inte betyda något om man inte vill.

Jag tror på övernaturliga saker, ja typ spöken typ. Det mesta argumentet mot att det inte finns spöken är att det inte finns vetenskapliga fakta att backa upp det med. Men bara för att det inte finns (godtagbara i min mening) vetenskapliga fakta, observationer betyder inte att det inte finns spöken. Hur kan det finnas vetenskapliga bevis på att någonting inte finns när det inte finns? Vilka tester och undersökningar har man utfört då? Att säga att det inte finns spöken är som att säga att det inte finns oupptäckta djurarter bara för att vi inte upptäckt dem än.

Har vi verkligen upptäckt alla djurarter och alla sätt att observera och undersöka spökens existens. Är vetenskapen så perfekt att den inte kan utvecklas?

Jag tycker att det är lite tråkigt att allting måste vara baserat på fakta. Det är väl därför jag gillar att läsa kvällstidningarna… Vill man tro att det finns enhörningar så får man väl tro det. Om det gör världen mer magisk och mer intressant att leva i, varför ska man då förneka sig?

Visst allting vore enklare om saker och ting höll sig till svart eller vitt men det blir lite mer intressant när man sniffar på gråskalan tycker jag. Och det är helt klart roligare att teoretisera än att basera på fakta.

Tro vad du vill – det gör jag!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.