I små portioner.

En sak jag kom att fundera över idag är om jag vid ett och samma tillfälle lyckats häva ur mig mitt livs historia för nån? Och hur vanligt är det egentligen att man gör någonting sådant?

Jag tror inte att jag någon gång lyckats få med alla punkter i ett och samma samtal. Jag misstänker att det kan vara undermedvetet medvetet. Att jag portionerar ut det i små portioner.

Samtidigt undrar jag varför man skulle berätta hela sin historia i ett svep och varför man inte skulle göra det.

Har jag egentligen någonting att skämmas för som gör att jag måste skydda mig på det sättet?

För så är det väl? Att största anledningen att inte berätta allt om sig själv är för att skydda sig?

Åh, jag är inte helt på det klara med varför jag började tänka på det här. Ja, förutom att jag gillar att fundera på varför människor gör som dom gör. Det är alltid intressant.

3 kommentarer

  1. Feline

    Jag tror att det är en omöjlighet för en genomsnittlig vuxen människa att få ur sig hela sin livsberättelse vid ett tillfälle, ens vid ett endygnsmaraton. Livet är helt enkelt för rikt, komplext och långt för att det ska gå att få med ens hälften av det väsentliga på kort tid. Att vi har förtroendelager, tänk rysk docka, känns rätt typiskt. När man har skalat av en hemlighet kan man börja fundera på att öppna nästa. Ett fåtal instinktsmekanismer hoppas jag att människan har kvar. 🙂 Eller, tänk om varje hemlighetsyppande är som en kroppsscrub. Om man försöker få bort allt på en gång blir man b

  2. Lina Jonsson

    Svar till Feline (2010-03-15 21:50)
    Jag vet inte det jag. Det viktigaste borde man ju kunna få med i punktformat om inte annat? 😀 Människor som skriver memoarer tar väl inte med varenda sekund i sitt liv. Varför skulle man bli skinnflådd av att öppna sig direkt för en annan människa? Skulle inte det helt enkelt vara mer praktiskt? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.