Energisk diskning.

Ibland slås jag av en särskild sorts rastlös energi som oftast brukar resultera i att jag ställer mig och diskar. Som idag! Det händer inte ofta, så det gäller att ta tillvara på tillfällena om man säger så.

Min styvsyster skrev på Facebook att hon inte gillar att diska kastruller och bestick och precis så är det, bland disken finns det inget jag tycker är tråkigare. Besticken brukar jag ta först och kastrullerna sist, då blir mellanspelet inte så jobbigt. När kastrullerna dyker upp brukar jag gnälla om att jag inte orkar mer men samtidigt blir jag så envis. Det är trots allt bara kastrullerna kvar…

Jag kom ihåg att för ett par år sedan diskuterade jag just diskning på ett forum, de flesta var rörande överens om att bestick och kastruller var tråkiga att diska. Förutom det diskuterade vi den rätta ordningen att diska saker i, hur varmt vatten man skulle ha och diverse andra diskrelaterade frågor. Det finns oroväckande mycket diskrelaterade frågor, bara så ni vet. Tråden blev flera sidor lång.

En liten, pytteskruttsak som gör diskningen lite roligare är färgglada diskhandskar. Just nu är jag inne på hysteriskt rosa diskhandskar. Diskhandskar är nog ett av de mest underskattade redskapen vid diskning. Med diskhandskar på kan man öka temperaturen på diskvattnet utan att bränna sig, man slipper bli blöt och russinskrynklig om händerna, man får bra grepp om diskmedelshala föremål, man slipper ta i blöta äckliga matrester med bara händerna och så kan de vara rosa. Hysteriskt rosa.

Jag gillar diskhandskar. Jag gillar diskhandskar så pass mycket att jag kan säga att de är det bästa med hela den här diskgrejen. Ja, förutom att det blir rent då.

Den där rastlösa energin har förresten inte gått över så jag ska se om jag hittar något mer litet som jag kan städa…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.