Gummigryta.

Nu ger jag med mig efter att ha fått självförtroendet polerat av människor som undrar när nästa blogginlägg kommer. Det kommer nu. Det är bara det att jag tycker att det är så trist att blogga utan konstiga, egenhändigt fotograferade bilder att lägga in. Jag jobbar på det.

Men gummigrytan då? J var här idag och jag bjöd på Biffstroganoff also known as Gummigryta. Vilket påminde mig om varför vi kallar Biffstroganoff för Gummigryta.

Jo, det är såhär att när jag lagar Biffstroganoff föredrar jag att låta löken dra en repa i mixern, om ni är tv-shopfans som en annan kan jag berätta att jag har en Magic Bullet (dock inte inhandlad till hutlösa tv-shoppriser), det är en alldeles förträffligt liten behändig sak. Du har själva motorn och sedan stoppar du i det du ska mixa i en liten bägare och skruvar på ett lock med själva bladet och sedan för du samman lockdelen med motordelen och trycker lite på bägaren och mixningen börjar. Inuti locket finns en gummipackning.

I vanlig ordning stoppade jag alltså i löken i mixern och mixade när jag plötsligt fick höra ett konstigt ljud. Jag tänkte att det bara var en ovanligt spänstig lök och mixade vidare.

Slutligen hade löken den något sånär rätta konsistensen och jag hällde ned den i stekpannan, där såg jag att jag missat att mixa några bitar men ryckte på axlarna och fortsatte att laga till maten.

Biffstroganoffen doftade ljuvligt och talade verkligen till min tomma mage, jag och J slår oss ned och äter och plötsligt utbrister J:

– Men, vad är det här för konstig seg bit?

Jag kastar en snabb blick på det han spottat ut och tycker att det ser ut som en lökbit. Flera gånger under måltiden spottar J ut lökbitar och jag tycker att han är ett våp till karl som inte klarar av lite lök. Jag lyckas hitta en omixad bit med lök i min egen mat och annonserar att det är inget fel på löken, titta här!

Det var jag som fick skämmas. Under mixningen hade gummipackningen lossnat och demolerats, de omixade lökbitarna var i själva verket gummipackning. Det tog ett bra tag innan J ville ha Biffstroganoff igen och de första gångerna undersökte han portionerna noggrant. Därför kallar vi Biffstroganoff för Gummigryta. Och nej, jag har inte lyckats med konststycket att få med gummipackningen i maten fler gånger.

Det är förresten mycket roligare att laga mat i mitt nya kök, jag har större ytor att jobba på och inte ens gjutjärnsstekpannan verkar vara lika tung som förr. Just nu är det till och med roligt att diska! Ta i trä! Både diskhon och diskstället tar mer disk och därför går det snabbare att diska.

Filurar på om jag ska packa upp de sista kartongerna imorgon och börja sätta upp saker på väggarna eller om jag ska packa upp de sista kartongerna och åka ned till stan en sväng. Jag är iallafall helt på det klara med att det är sängdags nu!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.