Kökskaos.

Reste mig just från det soliga köksbordet och en strålande middag. Egentligen hade jag tänkt äta falukorv men när jag tittade i kylskåpet hittade jag en burk crème fraîche med kort datum på som jag hemskt gärna ville göra någonting med. Såg dessutom en burk med grön currypasta som gav mig dåligt samvete. Kikade vidare i frysen och hittade en massa fläskkotletter.  Kollade i risburken och såg att det var väldigt lite ris kvar men burken brevid med bulgur var välfylld.

Och på det sättet började middagsmaten. Sedan när jag väl stod vid spisen åkte både det ena och det andra i grytorna, lite basilika (det är få rätter som inte blir mycket bättre med basilika), soja, chili. Ja, jag kommer nog inte ens ihåg hälften av det jag stoppade i.

Massor med gånger bättre än hemsk falukorv kan jag tala om för er!

Fast sedan jag flyttade är jag inte alls lika tveksam mot falukorv, jag tror att det beror på att jag har en så bra köksfläkt att jag knappt kommer i kontakt med korvoset. Korvos blir jag nämligen lätt illamående av. Och tala inte om oset från korvstroganoff! Usch!

Dessutom blev jag hemskt lättad över att det till och med var ätbart, kan väl erkänna att resultaten när jag improviserar i köket inte alltid är lika strålande…

Gott var det och mätt är jag!

En kommentar

  1. Pappa

    Korv Stroganoff som är så gott! Eller är det bara oset som stör? Hemska minnen från Björnvägen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.