Böckerna på sängbordet.

Jag brukar alltid läsa en stund innan jag somnar, för mig är det den ultimata formen av nedvarvning och ofta somnar jag mitt i boken. Inte för att det är tråkigt, det är väl snarare så att jag inte har vett att lägga ifrån mig vissa böcker.

Tyckte att jag satt rakt när jag fotade. Tydligen inte.

Just nu läser jag Kampen om Järntronen av George R.R. Martin, en av giganterna inom fantasygenren.

Och här är böckerna jag läst den senaste månaden.

Längst ned ligger Jag är Ozzy, Ozzy Osbournes självbiografi, intressant och lättläst. Och rolig, hemskt rolig. Det är bara det att när man skrattar, hinner hjärnan analysera vad man skrattar åt och skrattet fastnar i halsen.

Sen har vi en av Sir Arthur Conan Doyles novellsamlingar om Sherlock Holmes, Silverbläsen. Jag ledsnar aldrig på Sherlock Holmes!

Dorothy Sayers Pinsamt Intermezzo på Bellonaklubben. Får aldrig nog av lord Peter heller!

Douglas Adams Dirk Gentlys Hollistiska Detektivbyrå. Skriven i sann Adamsanda.

Ray Bradburys novellsamling Invasion på Mars. Noveller om Jordens invasion av Mars, samhällskritiskt så det förslår! Tycker bättre om hans novellsamling Oktoberlandet med mindre fokus på Mars.

Den snygga rosasvartaboken är Fem kvinnor som förändrade världen skriven av Ulla Britta Ramklint. Vet inte hur många gånger jag kände för att slänga den här boken i väggen! Det är alltså levnadsskildringar av de intressanta kvinnorna Sarah Bernhardt, Gertrude Bell, Coco Chanel, Agnes von Krusenstjerna och Dorothy Parker. Det är inte deras fel att jag vill slänga boken i väggen, det är författarens. Visst beskriver hon hur de förändrade världen men mest verkar hon finna nöje i att gräva ned sig i kvinnornas fel och brister. Författaren försöker ge ett osympatiskt intryck av kvinnorna men lyckas väl mest belysa det faktum att hon gör det.

Och till sist har vi Märkt och Biten båda skrivna av Kelley Armstrong. Ganska skönt att läsa böcker om varulvar när det fortfarande pågår vampyrhysteri. Har bloggat om de här böckerna förut. Istället för en svag och lättmanipulerad hjältinna har vi en stark hjältinna som kör sitt eget race efter eget huvud. Fast visst är det mycket evig-kärlek-trams också. Fast råare. Det är inte rosa moln och vindruvor.

Nej, jag har fortfarande inte börjat städa, däremot har jag börjat sy ihop sidorna på koftan. Så att jag kan pröva den och bestämma var huvan ska börja och hur detaljerna ska se ut och så.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.