Ljuvliga sovmorgon.

Vid tio idag slog jag upp mina gråblå idag och låg kvar och sträckte mig ett tag i sängen under varma täcken och med en snarkande katt vid fötterna. Efter att ha klippt med ögonen ett tag började jag le. Ingen väckning med den förkastliga hemglassmelodien. Ingenstans att skynda. Jag tassade snabbt över det kalla golvet och vinklade upp persiennerna. Snö och snöflingor så långt ögat nådde. Ingen dag för ärenden. På tå, för att undvika golvets kyla tassade jag in i köket och gjorde frukost som jag skyndsamt bar tillbaka till sängen. Frukost på sängen och en bok skriven av Carina Burman. Sådana mornar är ljuvliga. I den mjuka varma världen stannade jag i två timmar. Och med beklagande lade jag undan boken och steg slutligen upp.

Det är fredag och lägenheten behöver en omgång med diverse städattiraljer. Jag har till och med kommit ihåg att köpa såpa.

Det gör inte så mycket det här med städningen, jag vet nämligen att det är det enda som står på dag(o)ordningen och jag behöver inte sticka näsan utanför dörren en endaste gång! Gissa vem som kommer att dansa en liten dans av lycka! Sen, när jag petat igång playlisten på Spotify med musik att städa till. Antagligen kommer jag att röja med dammtrasan, headbanga med dammsugarmunstycket och valsa med moppen. Det är inte alls otroligt, snarare väldigt troligt.

Resten av dagen kommer jag att tillbringa i soffan, viftandes på tårna, petandes med några projekt. Fick färdigt koftan igår! Inte för att det betyder att jag är projektlös, bara det att jag är mastodontprojektlös. Helt enkelt ljuvligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.