Lite mer akvarium!

För tillfället ser akvariumet ut såhär. Två olika typer av vallisneria och en liten anubias. Slet bort cabomban, stoppade några tussar i yngelkaret där till höger men tänker inte ha den i stora akvariet. I högre bakre hörnet behövs det alltså lite växter men det kommer.

Hittade ett sjätte yngel idag men lyckades inte fiska upp det. Både jag och sambon sitter och tittar efter det med jämna mellanrum så vi får se. Just nu har vi alltså lyckats fånga in fem yngel. Den här kullen verkar vara smartare och snabbare än de två tidigare som blev uppätna.

Ynglena i yngelakvariet verkar må bra, de äter och bajsar och växer antagligen också, fast när man ser dem flera gånger om dagen så tänker man nog inte på det själv.

Om jag gissat rätt är det alltså två pineapplefärgade yngel och tre viltfärgade. Det sjätte som vi inte lyckades fånga (än så länge!) var också viltfärgat.

Roligt med yngel, dom ser verkligen ut som små miniatyrfiskar.

Nu väntar jag på att den viltfärgade svärdbärarhonan ska föda. Men jag skulle tippa på att det är en till två veckor kvar. Jag hoppas på två veckor för då borde de nuvarande ynglena vara stora nog att få gå i resten av akvariet. Men den hona som jag är mest peppad på att få kull efter, den svarta, visar inga tecken på att ha något i magen. Men det kommer väl förhoppningsvis!

Uppdatering! Sjätte ynglet infångat efter en spännande jakt i akvariet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.