En före detta trött liten stol. Decoupage!

Eventuellt var det så att vi hade en liten fest här hemma på valborg. Eventuellt var det någon som råkade luta sig lite för långt bak på en av pinnstolarna så att en av pinnarna i ryggstödet gick av. Eventuellt var det så att jag lagade stolen och tyckte att den såg lite trött ut…

En mycket trött liten pinnstol.

Lagningen.

Materialen.

Resultatet.

Okej, jag lägger upp ett par foton som besparar er alla fotoeffekter så att ni på riktigt kan njuta av hur illig stolen är!

Jag har alltså decoupagat den här lilla raringen på mitt alldeles egna lilla sätt.

Som ni ser på någon av bilderna ovan har jag ett helt vanligt limstift. Inköpt på biltema. Saken är den att jag tycker att i de allra flesta (onödigt dyra) decoupagelimmen finns det för mycket vatten. Vatten har en tendens att få pappersmaterial att bli bubbligt och alldeles ostyrigt. Ett vanligt hederligt limstift innehåller inte lika mycket vatten och papperet uppför sig betydligt mer städat. Sedan har jag visserligen lackat med ett decoupagelim men jag lär även gå över det decoupagade med ett vanligt hederligt hobbylack också.

Just servetter är bland det svåraste att decoupaga med, det går lätt sönder och är svårt att få jämnt på ett snyggt sätt. Tapet, scrapbookpapper och vanliga tidningar är mycket enklare att hantera. Vill man höja svårighetsgraden innan servetten så tycker jag att omslagspapper också är lite bängligt. men servetter är absolut bängligast!

I vilket fall är jag mycket nöjd med den här lilla stolen, jag har en till stol i liknande stil som jag just nu kastar lystna blickar på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.