Han är mannen bakom Umeå FC:s senaste värvningar

Miro Jaganjac. Låter namnet bekant?

Många värvningar som UFC har gjort de senaste åren har Miro Jaganjac legat bakom. Åtminstone när det gäller spelare från utlandet. Bland andra Mario Dodic, Samir Saric och Vladimir Sudar har alla haft Miro Jaganjac som agent när de anslutit till Umeå FC. Samma sak gäller för Ali Jasim och Marko Mihajlovic och för att få veta lite mer om nyförvärven så hörde jag av mig till Jaganjac.
– Ali och Marko är två spelare som definitivt är kapabla för att spela i startelvan i Umeå FC, säger han.
Kan du beskriva dem som spelare?
– Marko har en väldigt aggresiv spelstil, han är fysiskt stark och bra i luftrummet. Under förra säsongen utvecklades han enormt i Dalkurd. Ali är en mer allround-spelare. Han spelar helst på högerkanten, back eller mittfältare, men är värvad som vänsterback till Umeå, säger Jaganjac.
Är det aktuellt för UFC med fler värvningar genom dig?
– Det får Håkan (Bäckström) bestämma. Det primära målet var att förstärka försvaret och det har man gjort nu, förklarar han. 

Ni kanske läste i dagens pappers-VK en notis om att Robert Mambo-Mumba eventuellt är på väg till Dalkurd. Här har ni länken till min källa: http://www.nation.co.ke/sports/cricket/Mambo%20return%20on%20hold%20as%20Sweden%20calls%20/-/434908/1092526/-/rbndsdz/-/

PS. Varför jag stavar Mihajlovic med ett J i stället för I (Mihailovic) är för att stavades på det sättet överallt innan han kom till UFC. Ska försöka få ett klargörande gällande det där, vad som egentligen gäller, men nu vet ni i varje fall varför jag gör så.