UFC vann – igen

Ännu en Ersbodacup har sett sitt slut och för tredje året i rad var det Umeå FC som vann. Kanske inte så konstigt då inget lag riktigt är i samma klass ännu.

I dag, söndag, hann jag se tre matcher innan jobbet och innebandymatchen mellan Dalen och Warberg kallade. UFC-IFK Umeå, Teg-Umedalen, samt UFC-Robertsfors såg jag och självklart var det Tegs vinst mot Umedalen som fick mig att reagera mest. Vad tusan höll Umedalen på med? Okej att Teg vann, men 5-1? Nog hade jag förväntat mig lite mer av laget som består av många spelare med erfarenheter från högre nivåer.

Nu ska man absolut inte ta något ifrån Teg, de skötte sig minst sagt utmärkt. Att man bara förlorade med 1-0 mot Mariehem och vann mot Sandvik talar också för att det inte alls var slumpartat att laget besegrade Umedalen så stort.

Apropå Mariehem så ska de ha varit riktigt, riktigt bra under söndagen. Tyvärr kunde jag som sagt inte se någon match själv, men enligt vad både spelare och åskådare har sagt så var man till och med det bättre laget under första halvlek i finalen mot UFC. Det är ju faktiskt riktigt roligt om Mariehem, med hjälp av samarbetet (som jag inte vet status på) med Ersboda, får ihop ett slagkraftigt lag som kan slåss i toppen av division II.

Återkommer med mer i morgon. På återseende!

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.