Persson till Umedalen och UFC:s anfallare måste höja sig

Ja, igår kväll blev det klart. Danny Persson spelar med Umedalen den kommande säsongen. Därmed blir också Umedalen en av storfavoriterna till att vinna division 2 Norrland.

Helt klart finns det sjukt mycket man funderar över. Jag skulle nästan vilja påstå att Umedalen idagsläget har en starkare anfallsuppsättning än Umeå FC. Ja, frågan är ju nästan om inte Mariehem också har det… Jag är fullt medveten om att Andreas Hermansson låg bakom en stor del av de mål som Danny Persson har gjort i UFC, men det går ändå inte att komma ifrån att han har gjort mjoriteten av lagets mål de senaste åren. UFC måste få igång "Böni" till seriestarten, för annars ser det faktiskt riktigt oroväckande ut. Det kommer att krävas att Robin Nilsson och Robin Arestav tar ordentliga kliv framåt, men än så länge är de relativt oprövade på den här nivån. Visst, Robin Nilsson gjorde 10 mål i Skellefteå när de lirade i ettan 2009, men förra året spelade han knappt alls. Carl Pettersson-Lif har gjort flest mål under försäsongen. Blir han kanske en starter?

Jag skulle nästan redan nu vilja påstå att anfallsbiten kan bli UFC:s svar på förra årets backuppsättning. För tunn och kanske även inte tillräckligt bra. Vilket känns fantastiskt onödigt med tanke på den stabila backuppsättningen man har i år och jag tycker även att mittfältet ser bra ut, åtminstone på papperet. Sennström och Chennoufi måste dock bli kvitt sina skador. Har Håkan Bäckström något anfallsess att plocka fram ur rockärmen? Ja, i sådana fall är det hög tid nu.

UFC och Umedalen möts till helgen. Jag tror att det blir alldeles för jämnt med tanke på hur det borde vara.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.