Ett svar på en fråga

Fick en kommentar i dag av "Kommentera dig själv" och jag tyckte att det svaret förtjänade ett eget inlägg. Här är kommentaren i sin helhet:

"Kan vara på sin plats i en blogg att kommentera och följa upp sina egna uttalanden och spekulationer. lite ärlighet. "Dessutom går det inte att missa Danny Perssons första match mot Umeå FC. Kan bli riktigt intressant och jag blir inte förvånad om han skulle gå in och avgöra den tillställningen." i ärlighetens namn kan du fundera på hur mkt det skiljer mellan klubbarna och kommentera och utvärdera på vilka grunder du känner och skriver som du gör. "bra gnäll". fortsätt skriv. du gör ett bra jobb."

 

Först och främst kan jag klargöra lite kring fallet Danny Persson. Tyvärr har jag dock ingen mer information än den som har skrivits i tidningarna. Hade fallet varit så hade det naturligtvis kommit ut. Visst kan man spekulera, men utan grunder till sina tankar finns det ingen anledning till att skriva något.

Danny ville inför denna säsong testa sina vingar i högre divisioner, vilket självklart inte är konstigt med tanke på att han har öst in mål de senaste säsongerna. Efter många om och men blev det dock inte så att han fick något erbjudande, utan blev kvar i Umeå. UFC erbjöd honom ett kontrakt som han nekade och hakade därför på tåget i Umedalen fullt ut, något som också gav honom chansen till att satsa lite mer på sin civila karriär. Det jag spontant tycker är lite tråkigt här är att det inte gick att lösa allt mellan Danny och UFC. Jag skulle ljuga om jag inte påstod att han är en forward som UFC skulle ha stor användning för även det kommande året i sin fortsatta satsning mot elitspel i superettan. Nu står man i stället med ett gäng relativt oprövade anfallare i truppen, men visst kan det gå ändå.

Angående helgens match mellan UFC och Umedalen så kan jag bara säga att jag faktiskt blev förvånad över hur det hela utvecklade sig. Jag trodde att Umedalen skulle stå emot bra, men Danny och även övriga Umedalenspelare var mer eller mindre osynliga under stora delen av matchen. Vadan detta då? Är Umedalen överskattade, eller är UFC underskattade? Självklart vore det roligast om det andra skulle stämma för alla parter. Jag vill tro att Umedalen får ihop det i år, för de har kapaciteten för det i truppen, även om snittåldern är relativt hög. Men visst är det skillnad på ett division II-lag och ett division I-lag, det är bara att inse faktum. Titta bara på när Simon Mårtensson och Timothy McNeil har gått ned och spelat med just Umedalen.. det har blivit en hel del mål.

Division II kommer bli mer intressant i år än tidigare. Nu ställer Umeå upp med två starka lag, i stället för fyra-fem halvstarka.

Vad säger ni läsare om det här?

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Olle

    Visst har Umedalens starkt lag men truppen ser ej så stark ut. Det finns alldeless för skadebenägna för att tillhör toppsiktet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.