Norrlandshjärtat värmdes i vårsolen

Måste inleda detta inlägg med att säga att ni som inte var på Gammliavallen i eftermiddags missade något historiskt. Västerbotten slog alltså Skåne, ett lag med nästan bara spelare från allsvenska toppklubbars ungdomssektioner. Det är värt en riktig bragdmedalj.

På förhand var det väldigt svårt att ha några direkta förväntningar på matchen över huvud taget. Lagen har inte mötts förut, och det är i princip omöjligt att göra några jämförelser. Många som jag pratade med på förhand var inne på en säker Skåneseger med fyra, fem mål.. och ja, jag var nog inne på samma linje. Jag menar, det är ju inte bara för att som spelare från dessa sydligare regioner dominerar juniolandslagen, åtminstone i jämförelse till oss här uppe.

Matchen då? Ja, i korta drag kan man väl säga att Västerbotten inledde riktigt bra och mittbacken Edwin Ekholm stod för ett helt sjukt volley-mål bara efter fyra minuter. Sedan var det kanske Skåne som var det mer spelförande laget, men Västerbotten hade minst lika många, och lika farliga målchanser. Skånes kvittering kom dock innan paus på straff.

Skåne fortsatte att försöka hitta på saker framåt och ibland lyckades laget, men aldrig hela vägen så att det blev mål. I stället var det Västerbotten som drog det längsta strået, efter ytterligare ett mål av Ekholm och ett av Ludwig Marklund. Riktigt stort är det. Senast ett lag från Västerbotten var i final var för tjugo år sedan med Jesper Blomqvist i spetsen. Det är alltså historia som har skrivits i helgen. Finalen, mot Småland, spelas i början av juli i Halmstad.

Andra matcher som jag hann med i dag var MSK – Teg. Mariehem vann ganska enkelt och väldigt rättvist efter en väl genomförd match. Det finns mycket gott i Mariehem och får de ihop det till fullo så ser jag det inte som en orimlighet att laget slutar topp tre i division två.

UFC spelade mot Umedalen och vann med 5-1. Umedalen har en del att jobba på, inga diskussioner om det. UFC såg stundtals riktigt bra ut och naturligtvis var det väldigt viktigt att Robin Arestav fick komma igång med sitt målskytte. Två snygga baljor i högerkrysset stod Mariehems-pojken för.

Ännu en fotbollsdag imorgon, återkommer då.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Kommentera dig själv

    Kan vara på sin plats i en blogg att kommentera och följa upp sina egna uttalanden och spekulationer. lite ärlighet. ”Dessutom går det inte att missa Danny Perssons första match mot Umeå FC. Kan bli riktigt intressant och jag blir inte förvånad om han skulle gå in och avgöra den tillställningen.” i ärlighetens namn kan du fundera på hur mkt det skiljer mellan klubbarna och kommentera och utvärdera på vilka grunder du känner och skriver som du gör. ”bra gnäll”. fortsätt skriv. du gör ett bra jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.