Tres puntos

Först och främst så tog UIK andra raka segern för säsongen. Då jag själv är i Stockholm är det svårt att säga så mycket om den matchen, men jag har fått höra att segern satt relativt långt inne. Kul ändå att laget har tagit 6/6 poäng, plus att det var över 2000 pers på Gammlia!

Piteå vann med 5-0 mot Dalsjöfors. Nu finns det inga tvivel om vilka av nykomlingarna som är starkast. Om det nu någonsin har funnits några tvivel….

 

Umeå FC gav ett par besked i dag. Självklart ska man inte dra några stora växlar efter en match, men en seger är alltid en seger.

Ingen vet hur bra Akropolis är. Ett gäng bra lirare har dem i bland andra Taner Kocak som var ett ständigt hot från sin ytterforwardsposition. Men fortfarande vet ingen hur bra Akropolis är.

Vad vi vet är att de, åtminstone i dag, är sämre än Umeå FC och det väl det vi kan utgå från i dagsläget. Några reflektioner från matchen:

– Jonas Nilsson. Planens bästa spelare. Han levererade krossboll efter krossboll och spelade enkelt, vilket man ofta kommer väldigt långt på. Riktigt stabil och var inblandad i det mesta i anfallsväg.

– Simon Mårtensson. Vilken befriande känsla för "Mårten". Förra säsongen blev det inte mycket spel pga skador, men i dag klev han fram och satte dit två mål. Må vara att det i stort sett var öppet mål båda gångerna, men det förändrar inte att han leder skytteligan efter en match. Det är målen som räknas.

– Vladimir Sudar. Stabil som vanligt. Några svettiga räddningar i början, men annars var han mest stabil.

– Mittförsvaret. Riktigt bra. UFC har två säkra mittbackar i Mihajlovic/Löfgren vilket ser väldigt lovande ut. Båda spelar på gränsen till för fult, men det är också vad som krävs på den här nivån.

– Anfallet. Tycka vad man vill, men personligen så saknade jag en djupledslöpare från start. Varken Robin Nilsson eller Simon Mårtensson besitter en snabbhet av högre klasser utan möter helst bollen. Ofta blev det missförstånd mellan mittfältet och anfallarna då mittfältaren ville slå på djupet samtidigt som anfallaren kom och mötte. Det är något att tänka över.

Annars är det inte mer än att vi får se fram emot hemmamatchen mot Boden tisdagen om en dryg vecka. Samtidigt spelar också UIK borta mot Göteborg.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.