Bloggen inför tvåan

Den här gången fortsätter vi med division två norrland som på något sätt har blivit ännu mer högintressant i och med de "nybyggda" Umedalen och Mariehem. På något sätt känns det som att två Umeålag i division två i stället för fyra (fem med Robertsfors inräknat) är bättre för lokalfotbollen. Varför säger jag så? Jo, tidigare har det varit så att alla division två-lag har ett antal spelare av hög division två-klass i laget. Sedan har resterande delar av trupperna kanske varit spelare som egentligen kanske inte riktigt är spelare för division två. Nu när lagen har decimerats har "topparna" i lagen samlats i två lag. Därför tycker jag att projektet Umeå Norra (Mariehem och Ersboda) är en satsning i helt rätt riktning.

Ett försök till tippning (samma som i dagens pappers-VK.

1. Skellefteå FF
Ett ständigt topplag som har kvar många från förra året. Unga talanger som Olov Bergkvist och Leo Englund lär ta ytterligare några steg samtidigt som man får tillbaka Dan Burlin på mittfältet. Har spetsspelare som håller för division ett.

2. Östersunds FK
Östersund är ett annat lag som aspirerar för förstaplatsen. Har kvar en hel del spelare från förra året och spelare som Fryklund och Sollander är klassförsvarare för division två. Ny brittisk tränare samt några brittiska spelare. Lär ligga högt i toppen när serien summeras.

3. Mariehems SK
Seriens troligen mest talangfulla lag. De matcher jag har sett på försäsongen har varit riktigt roliga att skåda. Fin, publikvänlig fotboll med många tekniska spelare. Har också viktig rutin i Ludvig Bohlin, Johan Nordell och Daniel Larsson.

4. Umedalens IF
Har spetskvalitet för att vinna serien. Danny Persson kan göra en Johan Isaksson och nå 30 mål. Frågan är bara hur skadefritt laget får vara. Finns en hel del spännande mindre kända spelare, bland andra Alaa Mohammed och stortalangen Joakim Stigedahl, som dock varit skadad under våren.

5. Piteå IF
Resurser finns, och Piteå är det femte laget som kan gå hela vägen. Ganska svårbedömda i år dock.

6. IF Älgarna 
En joker i sammanhanget. Hade ett fantastiskt försvarsspel förra säsongen och har kvar målkungen Fredrik Nilsson. Kommer kunna slå alla lag.

7. Anundsjö IF
Ett lag som alltid är smygbra. Stabilt mittenlag.

8. Sollefteå GIF
Tappade Dragan Kapcevic till Gefle under sommaren ifjol. Kan få det tungt.

9. Junsele IF
Skulle kunna bli årets överraskning och hamna på övre halvan, men även årets flopp och åka ur serien med dunder och brak. Meriterad värvning i Toby Davis, men annars vet nog ingen hur bra de övriga engelsmännen, moldaver och allt vad Junsele nu har värvat in är.

10. Hudiksvall FF
Flyttade till norrserien från norra Svealand. Slutade på nedre halvan där förra året.

11. Härnösands FF
Kändes inte allt för farliga förra året, men har en vass målskytt i Alen Zulovic. Lär dock inte räcka för Härnösand.

12. Morön BK
Lagen från norra trean brukar ha det tungt i tvåan. Kan bli så även i år.

Hur tippar ni tvåan?

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.