Hatten av för UIK

Går inte att göra mer än att lyfta av hatten för ett UIK som har inlett serien på ett strålande sätt. Må vara att Hammarby och Djurgården inte är lag av den yttersta klassen, men att UIK skulle besegra Göteborg på bortaplan(!) det var det nog inte särskilt många som trodde på inför säsongen. Det är en riktig bragdinsats. Nu kan vi bara hoppas att det vill hålla i sig, både lagets form, samt Sofia Jakobssons målform. UIK i ensam serieledning inför nästa helgs match mot Örebro.

¤¤¤

Det var säkert en hel del av er läsare som följde UIK:s match på tv, och det skulle vara himla intressant om någon av er ville skriva av sig här i kommentarsflödet för en liten analys.

¤¤¤

Jag och drygt 1000 personer till letade sig till Gammliavallen i går. Vad drar man då för slutsatser efter UFC:s 2-0 seger mot Boden?

– Stabilt. Matchen var väl ganska tråkig med en hel del onödiga slarv, men än dock så stabil. Boden var långt ifrån lika stabila som UFC.

– Försvarsspelet. Nästan helt klanderfritt. Årets backlinje är så mycket bättre än förra året. Försvarsspelet över hela planen är dessutom riktigt uppstyrt, vilket det kanske inte varit förut. Cred för det.

– Anfallsspelet. Fortfarande väldigt tveksamt tycker jag, det finns mycket att jobba där. Jag saknar fortfarande en snabb, djupledslöpande forward i startelvan. Låt någon av Lif eller Böni starta nästa match. Arestav kanske är ett alternativ också.

– Serieledning. Även detta riktigt stabilt. Två stycken matcher, inget insläppt mål, fyra gjorda framåt.

Vasalund borta nästa helg för UFC. Ett Vasalund som slog Sirius i Uppsala. Jag skulle kalla den matchen för det första riktiga testet.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.