Inför södra herrfyran

Den södra herrfyran är riktigt intressant i år med några lag som satsar riktigt hårt. Jag vet att serien smygstartade redan under fredagen, men vi väljer ändå att avvakta med att släppa den till lördagstidningen och således också lördagsnatten här på bloggen. Det här är mitt försök till en tippning.

1. Spöland/Vännäs
Har fått in några riktigt bra spelare i Patrik Forsgren, Jesper Berglund och centertanken Simon Johansson och kommer vara riktigt tuffa i division fyra. Ingen given segrare, men troligen det mest stabila laget vilket brukar räcka långt. Ny tränare också i "Togga" Gustavsson.

2. Gimonäs UIF
Ett lag med kontinuitet i högsta grad. Har i stort sett samma lag som i fjol och kvalade då till trean. Blir livsfarliga i årets division fyra.

3. Ersmarks IK
Årets snackis såklart med de etablerade värvningarna man har gjort i "J", Mattias Larsson, Tom Bergvall och Johan Olofsson. Potential finns att gå hela vägen.

4. Ersboda FF
Har inte förstärkts nämnvärt mycket av det nedlagda ESK. Ett lag som kommer kunna vinna mot alla, men troligen alldels för ojämna för att räcka hela vägen. Peter Reinholdt är riktigt bra, men självklart blir det ett avbräck då han bara kan spela på våren.

5. Sandåkerns SK
Har en grymt stökig vår bakom sig. Från början såg det ut som att man i stort sett skulle ställa upp med juniorlaget, men sedan kom en handfull spelare tillbaka och vips blev man ett lag att räkna med igen. Dock inget lag som går upp den här säsongen.

6. Täfteå IK
En hel del nya namn som man har plockat in från närliggande kranslagsklubbar. Spännande att se hur man får ihop det.

7. Röbäcks IF
Satsar på egna produkter vilket kan straffa sig då det blir ett väldigt ungt lag. Tror dock att man klättrar ett par placeringar sett till fjolåret.

8. Sörmjöle/Hörnefors
Ett klassiskt mittenlag som fortsätter i den bemärkelsen. Kommer knipa lite poäng här och var, men aldrig sticka ut åt nåt håll.

9. Mariehems FF
Ett intressant nyuppflyttat lag. Består nästan bara av unga Mariehemare, men som kommer att förstärkas av spelare från MSK. Laget kommer att blanda och ge beroende på vilka MSK-spelare som deltar i de olika matcherna.

10. Sörfors
Ett stabilt lag som dock har haft problem med spelarfronten i samband med Sandåkerndramat. Har dock en ganska stadig trupp inför premiären, men frågan är hur långt det kommer bära i år. Ett lag för nedre halvan.

11. Obbola IK
Obbolas räddning kan vara samarbetet med UFC. Men då så många spelare har utlåningsavtal med andra klubbar är känslan att det inte blir så många UFC:are som kommer att matchas i Obbola. Kan bli en riktigt tung säsong.

12. Robertsfors BK
Laget har inte rosat marknaden under försäsongen om förlusten med 10-0 mot seriekonkurrenten Ersmark är inte imponerande. Det blir ett tufft år för RBK som får lida för att huvudlaget RIK åkte ur tvåan.

Lycksele IF är det enda laget i den södra länsdelen som spelar i norrfyran under sommaren, men det är mycket troligt att man går en fin säsong till mötes där man definitivt har kapaciteten att knipa en topp tre-plats, vilket också är målet.

2 kommentarer

  1. Matte

    Detta måste tyvärr vara en av dom tråkigaste fotbollsbloggarna som finna. Lite si sådär på infon/innehållet. Sen verkar du ta vecko långa vilo pauser mellan dina texter. Hade som tanke att följa lite fotboll runt om i umeå. Men kan med 100% säkerhet säga att det blir inte denna blogg i fortsätning. Har varit en hel del matcher efter den 7:e då du sist skrev iaf. Väldigt besviken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.