Bedrövlig cupinsats av UIK

Går ju inte att blunda för gårdagens stora snackis i Västerbottenfotbollen.

Sunnanå SK – Umeå IK 5-4

Och där var den cuphistorian blott ett minne för UIK.

Att Sunnanå skulle ge UIK en match var det väl inga tvivel om på förhand, förmodligen är Sunnanå ett bättre lag än exempelvis Dalsjöfors. Men det håller ju ändå inte på långa vägar att UIK inte lyckas manövrera det numera division ett-laget från den norra delen av länet. Uttryck som fiasko och skandal vill jag lämna utanför det här, men troligen är skammen på en ganska hög nivå i laget så här dagen efter.

Det var kollega Gunnar som fick ta på sig ansvaret att förhöra UIK-lägret. Självklart ganska känsligt, och självklart var kapten Berglund djupt besviken över utgången på matchen.

– Skönt att vi spelar mot Piteå redan till helgen, för så här kan vi inte avsluta vårgomgången, sa hon bland annat.

En match mot Piteå som dock absolut inte är enkel för UIK:s räkning. Man måste ha i åtanke att samtliga tre möten under försäsongen slutade oavgjort och UIK har dessutom Ramona Bachmann avstängd. Nej, det blir en tuff drabbning som egentligen kan sluta hur som helst. Men dock så viktig för fortsättningen av damallsvenskan och UIK:s säsong i helhet. Skulle UIK förlora mot Piteå är förmodligen damallsvenskan redan avgjord med Malmö i topp.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Micke

    Inbiten IFK UMEÅ supporter! Hur kan Gunnar skriva att IFK knappt har några chanser i den andra halvleken? och att Gustaf Elgh gjorde ett piggt inhopp, han tappade bollen varenda gång han hade den. Gillar Gustaf jättemycket men idag gjorde han inte en av sina bättre insatser, det fanns helt klart andra spelare att hissa som verkligen var BRA, som Patrik Eriksson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.