Snart dags för lite allsvenskt igen

På söndag börjar allsvenskan igen och Umeå IK tar emot Jitex, ett Jitex som kan tyckas ha underpresterat en aning under hösten. Laget ligger på en niondeplats just nu, och ni som få för er att göra en tillbakablick i bloggarkivet kommer se att jag tippade Jitex som sjua. Men om Jitex har underpresterat, vad har UIK gjort då? Om jag tänker tillbaka till hur jag tänkte när jag gjorde mitt tips till damallsvenskan skulle jag direkt säga att UIK har överpresterat då laget ligger tvåa för tillfället. Men här var det jag som hade fel (tippade UIK som femma). Även om mer än halva serien återstår vill jag påstå att jag på förhand underskattade UIK. Vilket jag absolut inte är besviken över, det ser riktigt bra ut och härligt att fjolårssäsongen som inte blev så bra inte verkar upprepas i år.

Vad gör UIK under veckan innan Jitexmatchen då? Jo, i dag (måndag) spelades en match mot UFC:s juniorlag (herr). En match som jag gärna själv skulle ha sett, dels för att se hur UIK ser ut i dag och dels titta på Umeåområdets herrjuniorer som tränar under UFC:s namn någon gång i veckan. Men då jag själv är ledig idag (och några till dagar) så passade jag på att åka inåt landet för att hälsa på farsgubben. 

Så vitt som jag förstod det ledde UIK i paus efter mål av Maria Nordbrandt. Men när matchen var slut vann UFC med.. ja, vad blev det egentligen? Jag har fått lite olika bud, men kör på UIK:s hemsida där det står 2-1 till UFC. Enligt rapporter ska UIK ha spelat riktigt bra, men hade problem med snabbheten som UFC-juniorerna besitter. Men det ska ha varit en ganska välspelad match och tilläggas bör att ingen av Sofia Jakobsson (VM-mässiga skäl i Göteborg), Ogonna Chuwkudi eller Tuija Hyyrynen deltog i matchen.

 

Sa jag att jag var ledig? Vad spelar det för roll nu när lokalfotbollen snart drar igång igen!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.