Vem blir Mr. X?

UFC:s anfallsförvärv nummer två. Vem blir det egentligen? Hur mycket pengar finns kvar efter värvningen av Danny Persson?

– Vi kommer att diskutera våra alternativ den kommande veckan när folk kommer hem från semester, sa Håkan Bäckström till mig förra veckan i samband med kontrakteringen av Danny Persson.

Seif Kadhim? frågade jag.

– Han finns med i de diskussionerna, sa Bäckström.

Personligen så tror jag att det kommer sluta där. UFC plockar in Seif och en reservkeeper och är efter det nöjda. Nu vet jag inte exakt vad Seif har spelat i Kerburan och Norrby, men förmodligen tänker man honom som en offensiv ytter, samt komplement till anfallsuppsättningen.

Ärligt talat. Anfallsspelet har funkat hittills i år, trots att i princip bara Mårtensson har presterat. Men det har räckt så långt och nu har man fått in förra årets skyttekung i Danny Persson. Jag tänker lite på bosniern, Ermin Gadzo. Om han inte hade skrivit på för Mariehamn, hade han då fortfarande varit aktuell för UFC nu när de värvade Danny? I dagens läge skulle det nog bli en forward för mycket, men det verkar ju onekligen vara en intressant spelare och att redan börja planera framtiden vore väl inte fel. Men nej. UFC är egentligen ganska nöjda nu och bör stänga utespelarbutiken efter Seif. Fler nyförvärv skulle kunna skapa osämja i gruppen, som bevisligen gått och blivit väldigt stark under våren.

Men en fråga är obesvarad. Vem blir andrekeepern?

IFK Umeås André Sahlén Hurdén måste få ett kontraktsförslag till nästa år. Han vore klockren som 3:e målvakt och skulle med ett utlåningsavtal till ett lag där han blir given förstamålvakt kunna få bra förusättningar för sin fortsatta utveckling. Men han lär inte bli UFC:s nye andrekeeper. Skellefteås Jonathan Johansson har någon skrivit om. Kanske han går in bakom Sudar i sommar? Vem annars? Erik Vallgren (också IFK) har kapaciteten, men bör kanske för egen del vara kvar i IFK för matchträningen. 

Personligen så tycker jag att vårens lösning med Mattias Bergström var klockren. En rutinerad målvakt, som inte direkt förlorade så mycket på att få sitta bänk i UFC. Han fick efter sina 38 år på jorden äntligen vara delaktig i ett lag i högre divisioner, och att det var mest från bänken tror jag inte alls att han var missnöjd med. 

Kan Petter Augustsson vara ett alternativ? Uppenbarligen har han fortfarande ett stort UFC-hjärta då han i dagsläget skriver på klubbens hemsida när han själv inte har match med Umedalen. Men vill Umedalen släppa även honom? Kan han tänka sig sitta på bänken i UFC?

Men vem blir det? Marcus Pettersson (Teg)?, Johan Olofsson (Ersmark)?

Det finns naturligtvis fler aspiranter och det är nog bäst att bara invänta svaret, för annars kommer spekulationerna aldrig att sluta.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.