UIK upp i topp

Det var en lyrisk Joakim Blomqvist som svarade när jag ringde upp honom i går efter 3-1-segern mot Jitex. Och visst hade han anledning att vara det. Inte mindre glad lär han ha blivit senare under kvällen när Göteborg, genom ex-UIK:aren Lisa Dahlkvist, spräckte Malmös nolla i den 91:a(!) minuten och därmed vann med 1-0.

Umeå IK är således i serieledning och som Umeåbo kanske man börjar andas historisk luft, som när UIK var bäst i landet stora delar av förra decenniet. Inga matcher är enkla, men får man tänka lite statistiskt så har UIK gjort bort de på förhand svåraste bortamatcherna. Laget har mött samtliga Linköping, Tyresö och Göteborg borta och har hemmamötena kvar. Utan att ta ut något i förskott kan man därmed få påstå att laget har allt i egna händer och att hösten kommer bli enormt spännande.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.