Nu har UIK chansen – Marta vill hit!

Den amerikanska proffsligan ställs in och med det frigörs en hel drös med duktiga fotbollsspelare. Nu har UIK åter chansen att plocka in de där sista nycklarna som krävs för ett konkurenskraftigt lag. "Flera tongivande spelare i det amerikanska landslaget, som nu är klara för OS, hörde av sig till svenska klubbar redan på måndagkvällen", skriver Damfotboll.com och det låter väl inte alls otroligt. UIK lär definitivt ha varit ett av dessa lag om den informationen stämmer.

Manon Mellis, Marta, hela USA:s landslag, osv, osv. Pengarna borde ju finnas kvar från den havererade Bachmann-förlängningen så nu hoppass vi!

Så här säger Martas agent Fabio Farah till Expressen:
–  Marta har ju en anknytning till Sverige sedan tidigare efter åren i Umeå, så det är klart att vi tittar på möjligheterna för henne att spela där igen. Fyra, fem svenska klubbar har varit i kontakt med mig och de är alla intressanta i nuläget. Dessutom har en tysk klubb hört av sig.
 

5 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Oj vad du har skrivit sedan sist jag var in till er. Roligt att se vilka tankar och funderingar NI har.

  Det ska bli roligt att följa damfotbollen igen. När det går bra är det dessutom väldigt enkelt men man vill ju peppa tjejerna mycket när de är lite motvind. De gör ju ett kanonjobb.

  Du är välkommen att återgälda besöket.

 2. Freddan

  Marta eller inte, när nu WPS ställer in så står väl drygt 200 spelare utan lag? så oavsett, så har lagen i damallsvenskan nu rena smörgåsbordet av spelare, och när tex. lag som Ldb och Tyresö redan har rejält full med dyra spelare i sina trupper tycker jag det bör öppna för UIK. Och de BARA måste kontraktera 2-3 spelare från dessa nu kontraktslösa spelare.

  Spontant, kanadensiskan Christine Sinclair, fysisk, notorisk målgörare, 129 strutar för sitt landslag på 171 matcher, sug på den!

  Annars vet jag inte vilken värld Westman o Co tror de lever i, ingen bryr sig idag om hur bra UIK är säsongen 2017!

 3. Markus Isacson

  Svar till Hugo (2012-01-31 13:37)
  Jag är också rätt så övertygad om att hon föredrar spel med Umeå, men så lär det knappast bli. Dels så låter UIK inte direkt övertaggade på henne samtidigt som hon nog vuxit ur UIK rent ekonomiskt..

 4. Markus Isacson

  Svar till Freddan (2012-01-31 14:05)
  Jag håller definitivt med dig. Förmodligen finns ett riktigt fyndläge med många spelare och relativt fattiga klubbar. Hela Europa har väl ekonomiska problem/ har förköpt sig (läs LdB Malmö)?
  Det kommer nog att bli en stjärna in, men precis som du hade jag åtminstonde hoppats på två. Övriga lag i Allsvenskan har blivit betydligt bättre känns det som medan UIK tappat sin spets (Ramona-Jakobsson) och förvisso möjligen blivit bredare. Det talas om en 4-5-1-uppställning i UIK 2012 och då behövs ju främst en riktig striker (Manon Melis?), men jag hade gärna även sett en riktigt vass ytter. För som du säger: vi vill ju kunna gå och se på toppfotboll i år också..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.