Helgsummering: UIK – UFC

Umeå FC verkar ha fått precis de svar som man sökte inför helgen. Allt verkar ha blivit bättre och dessutom går provspelande Faik från klarhet till klarhet.

– Han är riktigt duktig. Ett av utropstecknen från helgen, förklarade Örjan Andersson som kallade honom för ena av de bästa i båda matcherna och fortsatte: 
– Han har vuxigt ordentligt!

Tränarna skulle hellre se ett defensivt rivjärn (Maripuu), och Faik har under helgen används som "nummer 10". Jag frågade om han skulle klara av en plats lite längre ned på mittfältet, och svaret var solklart:

– En så bra fotbollsspelare kan användas överallt.

Nu skall tränare, ledning, osv diskutera den "tanige holländaren med de fina fötterna", och fatta ett beslut.

 

Bland övriga spelare var Adam Chennoufi riktigt bra, och där tror jag att UFC i princip har ett nyförvärv. Han är nu skadefri från början, och enligt rapporterna bättre tränad än någonsin!

Karl Morten skall även ha gjort bra ifrån sig medan "Kung Erik" gjorde två mål mot riktigt bra motstånd (se målen i tidigare inlägg). Det enda som jag saknade var väl Danny eller Wallerstedt i målprotokollet.

 

På annat håll spelade Umeå IK. Jag har själv varken pratat eller sett något men rapporterna talar omett fint spelande UIK där talangerna tar för sig. Lina Hurtig verkar gå från klarhet till klarhet och 16-åringen (!) lär var ordinarie i detta UIK.

Att ta sig till final mot rätt hyffsade motståndare, utan X antal nyckelspelare, samt med de spelartapp laget har imponerar. Klart är att bollrullet på mittfältet verkar fungera ännu bättre än i fjol.
Återstår att se om det trillar in någon spelare de sista dagarna av transferfönstret.

Noteras i övrigt från helgen kan att en viss Ramona B gjorde mål när Malmö vann Supercupen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.