Katastrofalt genrep av UFC

Jag har under hela vintern och våren pendlat i min bedömning av UFC:s Superettan-chanser. Ibland har känslan varit rätt possitiv, men efter lördagens genrep känner jag mig riktig långt nere i en dal. I matchen mot Östersund formerade UFC sin för dagen bästa formation, och var spelmässigt sämmre än nykomlingarna i Division 1. Nån spelare saknades, men det kommer det att göra även under säsongen.
 

Vad gäller startelvan så var Chennoufi tillräckligt frisk och spelade från start i matchen, medan Kalmar-förvärvet däremot var febersjuk. Så här spelade man, vilket lär vara typ premiärelvan:

                                        Vladimir Sudar
       Joel Burström – Karl Morten Eek – Marko Mihajlovic – Ali Jasim
Adam Chennoufi – Erik Lundström – Jens Sjöström – Fredrik Wennebro – J Larsson
                                      Jonas Wallerstedt
 

Noteras kan att ingen av afrikanerna ens fanns med på bänken..

Inledningsvis var gästerna beydligt bättre och gjorde även 1-0 på hörna. Wallerstedt kvitterade sedan efter lite flipper i Östersunds straffområde, och UFC lyfte sig en aning spelmässigt. I den andra halvleken fick sedan gästerna en straff som Super-Sudar räddade. Gästerna dock fortsättningsvis aningen bättre i spelet till dess att Chennoufi fixade sig en straff som Erik Lundström förvaltade.
Efter målet lyfte sig UFC en aning och framförallt efter Dannys inhopp började det likna fjolårsform.
Problemet är bara att UFC i år spelar i Superettan och med detta spel kommer inte laget att ta en enda poäng på eget bevåg. Det var trögt passningsspel, tveksamt försvarsspel och knappt en enda godkänd individuell insatts. Endast Sudar och Danny var sig själva, och det är inte okej med veckan kvar till premiär.
Gissar att gästerna hade mer bollinnehav rent procentuellt vilket inte är något bra tecken…

Noterar även att endast Karl-Morten och Wallerstedt startade av nyförvärven. Kamanor kanske kunde ha gjort det men har haft skadekänningar.

I morgon, lördag, spelar laget mot Mariehem och samtliga UFC:are som får chansen där borde ha en jättechans att slå sig in i premiär-startelvan efter detta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.