Snack med UFC-Örjan

Fick en lite pratstund med Örjan Andersson som nu landat efter måndagens fotbollssfest.

– Vi är mycket nöjda med spelet och har fått beröm för vår insats, men det är ändå resultatet som är målsättningen. Det är inte riktigt värt det då vi inte får med oss resultatet, säger han om den något snöpliga poängförlusten.

Hur har Jonatan (reservmålvakten) tagit det som hände?

– Han var väl ungefär som oss andra efter matchen deppad över resultatet… Men det är den hårda vägen som man verkligen lär sig något av. När allt bara flyter på är det inte säkert att man utvecklas så mycket. Han kommer att bli en riktigt duktig målvakt.

Med Sudar tillbaka i målet är nu frågan om inte han är den som tar tillbaka starplatsen mellan stolparna?

– Han är vår förstamålvakt, så är det.

Örjan berättar vidare också att den fina prestationen gör honom possitiv inför fortsättningen.

– Vi har ännu inte stött på något lag som känns oöverkomligt och då är ändå de ett lag som många tror mycket om. Det tog vi med oss från Hammarbymatchen.

En del saker har dock laget jobbar med att förbättra under veckan.

– Vi har tränat på sammarbetet i försvarsspelet. Vi jobbar inte tillsammans i backlinjen som vi vill och det kan bli mycket bättre. Sedan måste vi försöka utveckla anfalsspelet också. Första halvlek var bra men inte den andra. Vi behöver en plan för hur vi ska anfalla när det inte rikitigt fungerar offensivt. Men det som känns skönt är att det inte är den där känslan att "var ska vi börja".

Kloka ord får vi säga och det finns väl egentligen inte mycket att hänga upp sig på där.

Kommer själv att finnas på plats nu i helgen när UFC tar sig an ett Degerfors. Ett lag som ännu står helt utan poäng 2012. Räkna därför med fortsatta uppdateringar om vad som händer och sker i en match som laget kanske bör få med sig minst en poäng från?!  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.