Kanon – men målvaktsbyte?(+ höjdpunkter)

Efter en god natts sömn där ännu en UFC-förlust bearbetats börjar man nu fundera hur klubben skall gå vidare. Gårdagens insats var i mitt tycke nog det bästa jag skådat på T3 i år – utöver målvaktsspelet. Offensiven var måhända inte lika sprudlande som mot Hammarby, men defensiven var klart mycket tätare och motståndarna skapade knappt en enda klar målchans (3-1 hade inte inträffat om inte UFC tvingats chansa). Mittbacksparet skötte sig i det närmaste prickfritt samtidigt som Wallerstedt var utmärkt i sin något defensivare anfallsroll. UFC vann mittfältet och skall man klaga på något ute på planen så är det väl möjligtvis effektiviteten framför mål. 10-1 i hörnor är en förkrossande överlägsenhet som naturligvis borde ha resulterat i mer.
 

Problemet nu är uppenbart och det handlar om han som skulle bli hela UFC:s kanske säkraste kort denna säsong. Sudar, som alltid upplevts som så trygg, verkar helt bortkommen i målet och jag undrar om jag någonsin upplevt en darrigare målvaktsinsats. Tabbarna som föranledde målen stannade vid två, men med otur kunde det ha varit ännu värre. Jag gillar Sudar på alla sätt, men nu måste klubben agera – något är fel.
Problemet som firma Örjan-Stuart har är att det dessvärre inte finns någon rutinerad herre att falla tillbaka på. Jonatan Johansson har inte spelat många matcher de senaste åren och även om han, utöver jättetabben, var bra mot Hammarby så lämnar han inga garantier. Det är nu man önskar att Petter Augustsson spelade kvar i Umedalen och stabilt kunde kliva in i kassen. UFC är inte i behov av några jätteräddningar, men spelarna måste kunna känna att en bra insats faktist räcker till poäng – så är det inte nu!

Highlightsen för de som vill:

http://www.youtube.com/watch?v=BlVZ9TJzBJI&feature=player_embedded

 

Återkommer med spelarbetyg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.