Klart det var ohållbart

Många lär väl ha läst om UIK i dagens tidning, och att de tvingas sänka sina löner för att helt enkelt få verksamheten att gå runt. Jag har varit inne på ämnet tidigare, men visst är det rätt naturligt att ett lag som tidigare hade ett publiksnitt på 3271  och nu har 831 inte kan fortsätt på den inslagna banan. Det går givetvis inte ihop hur mycket man än vill.

Det jag däremot inte förstår är hur hela ligan lyckats gå från en framgångssaga till ett närmast sjunkande skepp. Det är inte bara UIK som har problem utan nästa samtliga klubbar har det tufft. Var gick något fel, och vilka eller vad beror det på? Är hemligheten att det som tidigare drog publik (Victoria Svensson, Hanna Ljungberg och Marta när hon stod på topp) har slutat och att exempelvis Lotta Shelin väljer spel i Frankrike? Kanske är det halva sanningen, men det måste även finnas andra förklaringar till varför publiken flyr arenorna. Varför stannade utvecklingen för damfotbollen så plötsligt upp? UIK drev länge utvecklingen och när man så inte gör längre tycks ingen annan klubb ha förmågan att driva den vidare.

EFD, Elitföreningen damfotboll, har oerhört mycket att fundera på och de som har haft ansvaret för att driva hela damfotbollen framåt bör verkligen ställas till svars för ett otroligt misslyckande.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Hmm

    Svaret är enkelt. Damfotboll är helt enkelt inte roligt att se på. Det är omöjligt att inte jämföra med herrfotboll och då känns det som att se V75 för kossor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.