Efter miljonsatsningen – satsar vidare

Umeå FC har haft ett styrelsemöte där främst klubbens juniorsatsning diskuterades. Klubben valde för ungefär ett år sedan att placera en miljon kronor på att utveckla juniorer från närområdet. Bland annat har olika juniorlag startats upp med en målsättning att 75% av truppen skall härstamma från närregionen.
Talangsatsningen utvärderas fortfarande men klart är att det blir en vidare satsning.

Glädjande och helt rätt. UFC kan inte värva sig till framgång utan måste bygga från grunden. Klubbens juniorlag har imponerat och spelare har fått chansen på landslagssamlingar – nu hoppas vi bara på fler chanser i A-truppen. Själv skulle jag också vilja se att man lyfter blicken lite och hämtar in det bästa från exempelvis Skellefteå, Lycksele och Övik. Det produceras faktist inte endast hockeyspelare i dessa städer.
Skellefteå FF:s Leo Englund och Moröns Linus Marklund jagas nu exempelvis av Superettanklubben Värnamo. Spelare som åtminstonde borde ha bjudits in till provspel hos UFC redan.

2 kommentarer

  1. John

    Visst är det så att det lag som nu vann och avancerade upp till en ”elitserie” inte får behålla den platsen om UFC:s a-lag åker ner?

  2. Markus Isacson

    Svar till John (2012-09-26 10:40)
    Enligt kollega Gunnar Johnsson kan man på spelmässigt meriter kvalificera sig för spel i serien. Samtidigt skulle UFC nästa år kunna begära en plats i någon av Elitserierna om man är kvar i Superettan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.