Skulle betyda mycket för mycket

Sofia Jakobsson har alltså givit Umeå IK signaler om att hon är intresserad av att återvända till Umeå IK. En comeback som skulle betyda oerhört mycket mer än bara en riktigt bra förstärkning.

Sofia Jakobsson är den offensiva stjärnan som Umeå IK saknar för att åter lysa upp fotbollsvardagen i Umeå. Hon är ett namn med en tillhörande utstråling och fotbollstalang som ingen i dagens Umeå IK (eller Umeå FC) klarar av att mäta sig med – hon är en landslagsstjärna.
Med Jakobsson tillbaka i klubben skulle Umeå IK åter få den stjärnglansen som saknades under fjolåret. Just stjärnglans vet vi ger både medialt intresse (lokalt och nationellt), samt publiktillströmning. Två ovärderliga förutsättningar för att i slutändan kunna dra in de pengar som alltid behövs i klubben.
För att kunna genomföra denna övergång kommer dock klubben att behöva ekonomisk hjälp utifrån. Nu vet jag inte vilka pengar företagen sitter på i dessa tider, men vill man vara med och sponsra en enskild fotbollsspelare i den här staden så har jag svårt att se något bättre val. Vem vill inte få sitt företagsnamn uppläst i samband med att Sofia Jakobsson läses upp i startuppställningen?

Det var alltså de kringeffekter en övergång skulle kunna ge. Sportsligt kommer det, om alla värvningar går i land, att se oerhört spännande ut för detta ytterst talangfulla Umeå IK. Fler än bara Emma Berglund lär sementera en landslagsplats i år, och klubben förhandlar ju tydligen också med en "ruggit bra" internationell back. Vad säger ni om denna startelva:

                       Caroline J

Tuija H – Emma B – Xxxxx X – Alexandra N

       Emmelie K – Rita C – Hanna F

                Sofia J    –     Lina H

                         Jenny H

Bänk: Ogonna, Reuterwall, Ågren, Landström, Wede, Boström, Molin osv, samt ett antal ytterst talangfulla ynglingar.

Ett lag med potential att ge de "stora kanonera" en riktigt kamp redan i år!

2 kommentarer

  1. Lars

    Vet du om och i sådana fall vilka spelare som provtränar med UIK just nu? Är det helt klart att Fanny H och Emma Å inte förlänger med UIK?

  2. Markus Isacson

    Svar till Lars (2013-01-08 11:49)
    Ingen som provtränar med klubben just nu, men från junior-lagen fylls det på i A-laget.
    Som jag förstått så blir det tyvärr inget för dem nästa säsong. Umeå Södra kan dock bli aktuellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.