En spelare med garantier

Den finns fotbollsspelare som lämnar vissa garantier – Danny Persson är en sådan. I superettan blev det åtta mål under fjolårssäsongen. Ett mycket bra facit med tanke på att Umeå FC, som bekant, inte direkt toppade tabellen.Enligt klubbens hemsida hade han också gjort 46 mål på 89 matcher fram till och med 2011.

Danny Persson är en spelare av Superettan-klass och således också en spelare som kan göra skillnaden i Division 1. Nu har Umeå FC en forward som lär göra en bit över tio mål och skapa bekymmer för samtligt Division 1-backlinjer. Rapporterna talar dessutom om en pigg och vältränad Simon Mårtensson vilket talar för ett UFC-anfall med klara Superettan-ambitioner.

Det enda lilla orosmoment som finns för de två är skadehistoriken. Danny Persson har haft stora ljumskproblem de senaste säsongerna vilket gjort att träningen blivit lidande(förmodligen enda anledningen till att han inte fick något kontrakt från "högre ort"). Mårtensson har en hel karriär fylld av skador – så det kommer att krävas en stabil backup. Denne kan mycket väl bli Leo Englund som sägs ha imponerat på UFC-ledningen. Bli inte förvånad om han, tillsammans med Olof Bergqvist, erbjuds ett kontrakt inom kort.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.