Sandahl: ”klart jag har bra ingångar”

Något sammarbete med Libsport och dess spelare tycks inte "jättenära", men Johan Sandahl har naturligtvis andra ingångar i landet om det skulle bli aktuellt att åter plocka in långväga spelare.

– Då jag har varit klubbtränare i Liberia så är det klart att jag har bra ingångar. Jag känner flera spelare väldigt väl. Skulle vi känna att vi behöver något så kan det bli aktuellt (med spelare från Liberia).

Efter Liberia var han också i Colombia, men där är kostnaderna betydligt högre än i Afrika.

– Det är en helt annan marknad. De känar för bra pengar i förstaligan. Det är möjligt att andra-ligan kanske är mer i linje vad vi har råd med.

Just nu tycks inga utländska värvningar vara på gång, men det kan säker bli förr eller senare. Till att börja med siktar man dock in sig på de lokala provspelarna, och där efter lär klubben lyfta blickarna.

5 kommentarer

  1. Gnuson

    Jag har precis läst Sandahls första intervjuer från han kom till vårt UFC. Allt är nästan identiskt!!
    Är det så att Sandahl i själva verket aldrig ens uttalat sig här eller om detta specifikt utan att hans kommentarer bara är inkopierade ifrån tidigare uttalande???

    Passning Isacson!

  2. seriös

    öhhhh!
    kan det vara så att internationella fönstret stänger om 14 dagar och att skaffa visa från afrika är lika svårt som få en kamel in i ett nålsöga.Iaf kan man lungt säga att vänte perioden är längre än 14 dagar om Umeå FC skulle agerat som vinden! Kanske herr Sandahl ska undersöka vad han pratar om. Risk att Umeå FC räknat fel.Bäckis kör folkets hus Steve G ta över.
    Men kul för pojken hans.Mindre kul för stan.

  3. Totte

    Ufc kan fram till 31 mars ta in nya spelare. Även från utlandet. Det handlar mera om de har kontrakt eller inte. Därför finns det gott om tid även för afrikanska spelare.

  4. Från en som sett Sandahl

    För den belackaren som inte tror på Sandahl kanske skall vänta att spy galla innan han har fått bevisa sig. Jag har följt honom sedan hans första coachningsuppdrag i Gefle och jag är övertygad att han inom väldigt snar framtid kan vara en av de hetaste tränarna i Sverige, han är väldigt ambitiös, extremt smart, väldigt taktiskt sund och bra på att utveckla individen.

    Problemet för Umeå är att jag tror att det kan vara svårt att behålla en sådan talangfull tränare i mer en ett år men det är väl ett angenämt problem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.