Umeå producerar blå-gult

Umeå IK, tillsammans med stadsklubbarna, fortsätter att förse blå-gult med spelare. Den här gången är det Gimonäs-fostrade Alicia Larsson-Vahlberg och Sandåkern-fostrade Ida Blixt som får testa på spel i F-16-landslaget.

– Det här bevisar vilket grymt jobb Umeåklubbarna gör på flicksidan. I vår nya strategi inför framtiden är målsättningen att vi ska fostra egna spelare från Umeå och Norrland och då måste vi ha talanger som figurerar i olika landslag, säger Umeå IK FF:s sportchef Andreas Hermansson i ett pressmeddelande.

Tidigare i år har Linnea Åberg och  Jasmin Nejati gjort detsamma på sidan om de som redan tagit sig till A-laget. Starkt minst sagt!

2 kommentarer

  1. Kalle

    Det är ju positivt med många duktiga talanger i stan! – Men hur har UIK tänkt att ta vara på dem egentligen? De har ju liksom inget steg mellan A-lag och F17 där de kan matchas. F19 laget är ju nästan fullt med bänkade A-lagspelare, många är unga A-lagspelare utan direkt rutin. F19 känns som ett lag på papperet bara. -Så alla dessa talanger som kommer underifrån, var ska de spela?

    Ibland så verkar det som att kommer man till UIK, så kommer man till landslaget, men är organisationen trovärdig i längden? Tror att det behövs mer samarbete mellan klubbarna, t.ex. med Umeå Södra som ligger snäppet under Allsvenskan.

  2. Markus Isacson

    Svar till Kalle (2013-02-14 16:52)
    Många tänkvärda tankar absolut. Nu med Södras nya och högkvalitat serie så borde det finnas spelare som mår bra av att lånas ut till dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.