Otroligt illa! – samt Mårtensson-status

Åter efter långledighet och möts av: Förlust mot nykomlingen Selånger som naturligtvis är alldeles för dåligt om man har ambitionen att ta steget upp i Superettan – den ambitionen har garanterat inte nykomlingen Selånger.

Enligt en kollega som befann sig på plats såg inte heller spelet sådär väldigt bra ut. Mittfältet med Wennebro, Fjällström-Winka och Christensen i princip de enda som gjorde det bra. Naturligtvis skall det då sägas att startelvan;

MV: Vladimir Sudar
Backar/ytterspringare: Axel Fällman, Olov Bergkvist, Dillan Ismail, Marko Mihajlovic, Jens Stigedahl
Mittfält: Linus Christensen, Fredrik Wennebro, Fredrik Fjellström Winka
Anfall: Mattias Lidberg, Kim Lundmark

…inte direkt är vad tränare Sandahl hoppas kunna ställa på benen i seriepremiären. Samtidigt har dock Umeå FC haft samma möjligheter som Selånger att bygga sitt lag – och dessvärre är detta lite typiskt UFC.
2012 tror jag att klubben kastade bort många poäng på att spelare som Kallay och Kamanor behövde en halv säsong innan man spelat in sig. De borde ha kommit i november på samma sätt som UFC:s trupp för den kommande säsongen redan borde ha varit klar. Tränare Sadahl planerar dessutom ett, för de allra flesta, ovant 3-5-2-system som säkerligen behöver nötas in.

Jag trodde att nyförvärven skulle trilla in en efter en, men när de inte ens kom någon under måndagen så blir man självklart lite fundersam.
Om mindre än två veckor möter UFC Djurgården i svenska cupen. Vi har ingen aning om vilket lag UFC ställer på benen (flera i helgens lag saknar kontrakt) och så skall det inte behöva vara på denna nivå. Är Kim Lundmark den som skall leda trupperna i forwardslinjen exempelvis?

Vad gäller frånvarolistan så kan det sägas att Simon Mårtensson fortfarande inte fått någon diagnos, även om det tydligen skall kännas aningen hoppfult i knät. Johan Larsson var sjuk i helgen, medan jag antar att Dannys ljumskar fortfaranda inte är bra.

Ny vecka nya tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.