”Blå-gula” UIK – motsatsen till UFC

Till skillnad mot UFC har UIK satt sin trupp långt i förväg och endast en forward (om pengarna kommer lös och läge finns) skulle kunna anlända. Raka motsatsen till det UFC som i helgen förlorade. 
Klubben presenterade även ännu ett jättelöfte till sin ungdomssatsning (den ser dock bra ut även i UFC) som ser otroligt spännande ut för framtiden. 

"Moröns landslagsspelare Erica Carlén är klar för Umeå IK FF. Den 15-åriga Skellefteå-tjejen börjar fotbollsgymnasiet i Umeå till hösten, men kommer att spela kvar med Morön i division II under våren parallellt med spel i Umeå IK FF:s F 19-lag.", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Själv motiverar hon flytten enligt följande:

– Det var magkänslan som avgjorde, men det Umeå IK presenterade kände optimalt för mig, både med skolan och den fotbollsutbildning de kan erbjuda. Det känns att det är bra kvalitet och en utmanade miljö att spela för Umeå IK FF.

Nu vet vi inte var allt detta kommer att sluta, men alla förutsättningar finns för något riktigt bra. Jag tror inte att någon annan klubb kan visa på denna landslagslista:

A-landslaget: Emma Berglund Emmelie Konradsson och Hanna Folkesson (ny).

U 23: Therese Boström och Jenny Hjohlman.

F 19: Jasmin Nejati.

F 17: Linnéa Åberg.

F 16: Alicia Larsson-Vahlberg, Ida Blixt och Erica Carlén.

Fruktasvärt starkt, och det finns fler som knackar på landslagsdörren. Lyckas bara två följa i Berglund/ Konradssons fotspår så ser framtiden otroligt ljus ut.

Uppdatering: Folkesson fyllde på A-laget under dagen, Hurtig eller Hjohlman nästa?

2 kommentarer

  1. svenne

    Jag tycker att en bloggare på VK ska vara mer kunnig inom svensk fotboll än att jämnföra herr och damfotboll vi vet ju att UIK får stryk av UFC pojkar 16.

  2. Markus Isacson

    Svar till svenne (2013-02-19 12:44)
    Jag tycker att man skall kunna läsa om man kan skriva. Det handlar om lagbygge i tid och inte att Zlatan är bättre än Lotta S.
    Jämföra lagbyggen ser jag inget problem med..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.