Analys: Starten blir oerhört viktig

Var en vända förbi UFC:s möte med Mariehem, och det går med bara dagar kvar till premiären kvar att konstatera vissa saker:

2-0 mot MSK var i underkant sett till målchanserna, även om Umeå FC rent spelmässigt inte kom upp till några höjder som räcker till topp-placeringar.
Sillah och Allisson visar kvalité, men ännu så länge inget som får mig att häpna. Allisson känns som en fullgod spelare, men ingen som gör skillnad. Sillah känns betydligt mer oskolad, men i det långa loppet så tror jag att han har mer potential. Ett kraftpaket med bra steg och skönt tillslag, som dock inte riktigt vet hur han skall få ut allt – ännu… För mig är det dock fortfarande obegripligt hur man inte kunde välja att plocka in Kallay. I mitt tycke skiljer det divisioner i kvalitet mellan honom och de två nyförvärven. Han var bättre mot Superettanmotstånd än dessa två mot MSK.

– Det hade varit kul att få spela ett år till där. Men det gick inte att lösa, så när IFK Luleå hörde av sig kändes det som en riktigt bra lösning. Luleå och Umeå är ju i samma serie, säger Kallay dessutom till NSD.

Mer om det här.

I övrigt imponerar de unga i UFC – och då främst Mattias Lidberg. Killen var piggast offensivt i den inledande halvlek som han fick spela. Mittbackarna med främst Adam Larsson ser också väldigt bra ut tilsammans med de centrala mittfältarna (Wennebro, Christensen, Winka).
Frågetecken däremot på ytterbacksplatserna. Både Dillan och Wallgren har inläggsfötter, men sedan tycker jag fortfarande att det saknas en del – Isaksson har defensiven. 

Till premiären lär knappast någon av Persson, Lundström, Mårtensson eller Larsson vara redo. Danny den som tycks vara närmast, och kanske kan vi hoppas på ett inhopp där. Detta oroar naturligtvis oerhört. Jag är övertygad om att ett samspelt UFC med full trupp sedan februari hade varit redo att slåss om avancemang, men nu känns allt bara väldigt osäkert. För mig känns flera positioner osäkra även om Sandahl bara tycks tveka på 1-2 positioner.

Sudar, Wennebro, Larsson, Mihajlovic, Christensen känns som de givna start-spelarna. Annars är det aldeles för luddigt. Med  "The big four" redo för spela så hade känslan varit en helt annan. Starten blir således oerhört viktig för laget. Kan man lyckas samla poäng från start och sedan förstärkas med dessa lirare allt eftersom så kommer detta att bli kanon. Jag är övertygad om att alla pusselbitarna finns för en topp 2-placering redan i år – men de känns som att bitarna ligger lite huller och buller ännu. 

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.