0-10 hade varit bättre…

Få städer har varit lika framgångsrika som Umeå under denna slutspels- och kvalvår, men de senaste dagarna har inte varit lika roliga. Under tisdagskvällen var det dags för Umeå IK:s premiär, och personligen hade jag hellre sett en förlust med 10-0 än vad jag fick se efter 10 minuters spel. UIK:s oerhört viktiga lagkapten, Emma Berglund, linkade ut med vad som befaras vara en korsbandsskada. Främst lider man naturligtvis med henne då, om uppgifterna stämmer, säsongen är över innan den knappt hunnit börja. Det samtidigt som hemma-EM är fullständigt uteslutet. Snacka om mardröm

För årets årets upplaga av Umeå IK innebär det att man tappar ett antal procent i kvalitet och många procent i vinnarskalle. Hyyrynen ersatte i denna match, men framöver lär troligtvis nyförvärvet Jonsdottir ta steget in i UIK:s mittförsvar. Även Linnea Ågren klarar av jobbet, men ingen i UIK:s lag klarar av att göra det lika bra som en av seriens absolut bästa mittbackar…suck!

Om vi ändå skall försöka att vara positiva, så var detta en med beröm godkänd insats från årets upplaga av UIK. Tyresö var klart rättvisa segrare, men UIK kunde med lite flyt ha gjort både ett och två mål – detta trots moralsmällen i den 11:e minuten.
Framförallt i den första halvleken hade Umeå-tjejerna riktigt bra koll på Marta och company. Just Marta blixtrade bara till en gång i den första halvleken, även om det just då syntes i matchprotokollet. Precis som Jocke Blomqvist förklarade efter matchen så saknade det lite offensiva löpningar, men ett bra lag byggs bakifrån och försvarsmässigt såg detta riktigt skapligt ut.

Redan på lördag kommer Piteå på besök – då hoppas jag att offensiven lossnar ordentligt!

Återkommer med spelarbetyg. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.