Oroväckande långt borta

Det här var inte vad jag hade hoppats på efter den så imponerande trepoängaren i premiären. Riktigt svagt tempo, närmast total avsaknad av fantasi och på det två riktigt svaga insatser på Valsta-hörnor. Farligast blev det för hemmalaget när man lyfte långa bollar i slutminutrarna. Därför slutade hemmapremiären, helt rättvist, med hemmaförlust.

Jag inser att det lär ta ett tag innan UFC 2013 spelat ihop sig när sju  av  spelarna i startelvan är nya för i år, men jag hade hoppats på lite mer knista och vilja i jakten på en viktig hemmapoäng. Det kändes liksom aldrig nära och jag upplevde inte den desperation som jag hade önskat hos ett lag som jagar topplaceringar – och ligger under hemma. 

Det kommer givetvis att bli betydligt bättre rent spelmässigt när Wennebro/Lundström/Larsson är åter, samt då Mårtensson/Danny är 100-procentiga. Frågan är bara hur många poäng Umeå FC hinner tappa innan dess. Det vi såg under söndagen var absolut ingen topplag – och de fyra spelarna i en och samma startelva är väldigt långt borta.
Enannan stor brist när man ställer detta lag mog fjolårets variant är också ytterbacksspelet. Bohman/Kamanor/Jasim/Burström är något helt annat än vad som visades upp under gårdagen. Curri har inte jag skådat ännu, men han tycks ju inte vara bättre än det man redan besitter.

Återkommer med spelarbetyg under måndagen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.