Mäktigt var ordet!

Det som inte var sagt om Lina Hurtig innan gårdagens match sa hon liksom igår på egen hand med sitt spel. 17-åringen är fullständigt makalös, och det är bara att konstatera faktum – sådana här talanger föds det inte många  av under en 10-årsperiod. Hade hon sysslat med friidrott så hade vi talat om en ny Klüft, alpint en ny Anja Pärson. Nu spelar hon fotboll med UIK och kan bli precis hur bra som helst – mäktigt är ordet! 

Men det var inte bara Hurtig som var bra igår. I princip samtliga glänste mot ett mycket svagt Sunnanå. Rita Chikwelu verkar ha tagit ytterligare ett steg i kvalitet med bindeln på armen samtidigt som Hjohlman passar utmärkt vid sidan av Hurtig med sina djupledslöpningar. Det är egentligen bara en tidsfråga innan hon börjar producera mål mer regelbundet.

Avslutningsvis måste även spelare som Jasim Nejati, Hanna Sandström och Johanna Nyman hyllas. En 94 och två 95:or som visar att UIK:s ungdomssatsning börjar ge riktigt fina resultat. 

Nu väntar Piteå, och där efter Mallbacken och Jitex. Nio (långt ifrån omöjliga) poäng där och UIK har riktigt bra "hugg" på en tredjeplats. 

3 kommentarer

  1. Filip

    Klubben måste se till att det finns goda förutsättningar för att hon vill stanna i UIK i många år. I dagsläget är det mycket svårare att värva söder ifrån.

  2. Coachen

    Bara å hoppas att det finns nån finansiär som kan göra så att hon stannar i Umeå många år framöver. Annars lär väl Tyresö, Linköping eller GBG slanta upp och locka ner henne till södern

  3. msk-supporter

    Roligt att ni skriver mycket om UIK men dessvärre riktigt tråkigt att ni har skrivit något alls om SvenskaCupen-matchen mellan Mariehem och Själevad varken igår eller idag. Inte ens ett resultat i dagens tidning kunde man hitta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.