UIK-propaganda!

Det som ifjol framstod som ett lite naivt passningsspel, och ofta straffade sig, blomstrade under gårdagen. Umeå IK spelade ut hyfsat formstarka Mallbacken fullständigt. Även om man var ineffektiva så börjar det här se rikigt spännande ut. Innermittfältet med Rita Chikwelu och Hanna Folkesson håller hög klass och där framme håller firma Hjohlman/Hurtig på att bygga upp något som på ganska kort sikt kan bli Sveriges bästa anfallspar.
Snabbhet blandas med teknik och spelförståelse, och just nu ståtar bara Tyresö med ett anfallspar som gör fler mål än Hjohlman/Hurtig – och UIK:s dito är betydligt mycket yngre.

Nu väntar tre mycket tuffa bortamatcher på kort tid. Jitex, Vittsjö och Linköping står för motståndet innan serien tar uppehåll. Lyckas laget med en bra utdelning där så har man sedan samma trio – fast på hemmaplan. Efter det är min känsla att serietabellen kan börja se ganska, eller varför inte, väldigt bra ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.