En snabb comeback med EM-tankar

Bloggen har på något vis hamnat i glömska och blivit precis så som en blogg inte skall vara – dåligt uppdaterad. Egentligen börjar semestern nu, men jag tänkte mig att dra iväg några snabba inlägg om sådant som jag känner bör avhandlas. Vi börjar med EM, det spelas visst någon typ av turnering med start onsdag:

Under torsdagskvällen fick vi se ett Sverige som hur enkelt som helst avfärdade de engelska damerna. Ett England som faktiskt blev tvåa senast det begav sig i en EM-turnering. 2009 i Tyskland finalföll laget mot Tyskland med siffrorna 6-2. På FIFA:s ranking kvalar laget in som sexa, placeringen strax bakom Sverige. Vi kan alltså konstatera att resultatet i sig är ett mycket bra sådant, och något som verkligen ger hopp.

På planen så verkar det som att offensiven allt mer börjar sätta sig, och frågan är väl bara om Josefin Öqvist eller Sofia Jakobsson lägger beslag på högermittfältsplatsen. Konradsson då kanske någon tänker så hon ju faktiskt fått en hel del speltid just där. I TV4:as intervju efter matchen kändes det rätt tydligt att hon står långt utanför möjligheter till speltid. Jag vet inte hur många spelare som Sundhage rabblade upp som alternativ, men ingen Konradsson. Hon kan ha glömt, men det kändes inte så. Jag tror faktiskt att Hjohlman är den UIK-spelare som ligger närmast speltid. Hon kan komma in både vid underläge och ledning (kontringsläge). Sundhage verkar gilla henne, och hon känns på något vis hetare än Konradsson just nu.

Att tippa något utöver Tyskland i final känns svårt. Frankrike är min tvåa just nu, men ett svensk lag med medgång och publiken i ryggen (samt Pia Sundhage) kan mycket väl ordna en svensk EM-fest.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.