Ett UFC i medvind

Det blåser åter medvind i Umeå FC, men jag skall vara tydlig. Jag hade hoppats på så mycket mer, och redan efter några omgångar var det som att luften gick ur. Efter Hammarby hemma och en nagelbitande jakt på nytt kontrakt ifjol är det svårt att gå i gång på ett UFC i botten av Division 1. Degraderings-hotet tror jag faktiskt inte på – det här handlar om att bygga inför nästa år. Att det är just så det ligger till borde naturligtvis klubben varit tydliga med redan från början, även om jag tror att man hade betydligt högre förhoppningar än det vi nu ser. Med den gamla stommen nu närmare 100 % matchform, och topplagen avklarade så har dock resultaten kommit allt eftersom. Om glappet till kval bara varit hälften av vad det är nu (11 poäng) så hade hösten kunnat bli något..

Med kontraktet närmast klart vill jag nu se en höst där laget stomme skriver nya kontrakt och nästa års version spelas samman. I mina ögon får diverse onödigt dyra och dåliga värvningar utifrån alldeles för mycket speltid, och jag tror faktiskt att det finns en hel startelva från Umeå och Skellefteå som skulle klara detta minst lika bra. Några spännande 18-åringar är det ju heller inte tal om. Jag tänker inte hänga ut någon med namn, men de enda nyförvärven som jag går i gång på är stadens ungdomar. Utöver dessa får gärna Christensen/ Sudar stanna nästa säsong…

Nu hoppas vi på en snygg avslutning av våren så att vi kan börja lyfta blicken mot 2014!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.