Lokala tankar innan semestern

Då var det hög tid att skänka några sista fotbollstankar innan semestern. UFC/ UIK är redan avklarat, så vi blickar nedåt:

Det talades i korridorerna om att Umeå Södra nog får det svårt, och att de definitivt skulle hänga löst i nya Elitettan. Laget parkerar dock på en imponerande sjätte plats när jag skriver detta, och har trots en tunn trupp, avhopp, och skräckskador pressat topplag efter topplag. Södra kan glömma botten och blicka mot toppen i höst.

”Serien som ingen vill vinna”: Det låter lite konstigt, men nästan så är det. Jag talar om serien som alla Umeåspelare vill spela i – Division 4 södra Västerbotten. Alla matcher genomförs i närområdet och serien har hyllats i bra många år nu. Som bekant innebär dock ett avancemang till trean något helt annat, och ”surret på stan” talar om flera lag som inte vill eller kan gå upp. Först har vi IFK Umeå 2 som med tanke på moderklubben inte kan avancera. På det har vi Sörfors och Marys Home. Det finns säkert de som blir sura på detta påstående, men jag vill mena att det inte vore bra för något av lagen att ta steget upp. Det finns alldeles för många som inte vill resa runt halva Norrland och jag törs lova att vi får se omkastningar här i höst..

Länsdominansen i Division 3: Det är bara MSK som klarar av trean, men vi är i detta län dominanta när det kommer till Div 3-fotboll. Umeåklubbarna slåss om att ta steget upp i år. Jag hoppas att det lag som nu lyckas klarar av att suga till sig en trupp som är redo för tvåan. Umeåfotbollen mår inte som bäst av att ha det såhär – frågan är vilka som tar initiativet? Teg har ryckt åt sig ett kommando, men frågan är vad man får för lag utan OG och Kim i höst? På andra sidan har vi Spöland/Vännäs, men jag undrar om de klarar av att bygga även ett Div 2-lag?

Nu försvinner jag en månad och hoppas på en fantastisk fotbollshöst.

//Hare!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.