Några rader om Jens

Lade just ifrån mig telefonluren efter ett samtal med Jens Sjöström. Han befann sig i stugan och försökte på något sätt ta till sig läkarnas bedömning – ett till två års frånvaro. Det är inte utan att man får en klump i halsen när man hör honom berätta om beskedet, tankarna, och framtiden.

Killen fick alltså år förstörda av ryggproblem som uppstod i samband med en bilsemester. På sin andra riktiga träning efter att ryggen blivit bättre fick han en smäll i huvudet. En sådan där smäll som händer lite nu och då när folk idrottar. För Jens Sjöström sitter den smällen i fortfarande och läkarna har, på grund av just den smällen, givit honom order om att ställa in sig på ett till två års ofrivilligt uppehåll. En korsbandsskada är liksom inte hälften av det som Jens varit med om – och han har gjort det två gånger. Oddsen på att det skall inträffa finns inte, och livet är inte rättvist.

Jag tycker inte att han ska fokusera på fotbollen just nu, men jag vet en grej: Är det någon i Umeå FC:s nuvarande trupp som kan ta sig tillbaka på en fotbollsplan så är det Jens.

 

Lycka till!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.