Folk valde rätt Arena

Jag såg 75-80 minuter av dagen Norrlandsderby. Egentligen var dessa inte värda att skriva några rader om, men jag gör ett försök.

Piteå ska ha en eloge för sin taktiska insats. De parkerar helt enkelt bussen framför eget straffområde och spelar utifrån sina förutsättningar helt rätt. De kan inte slå UIK med något finlir och anpassar sig.

Umeå IK på sin sida skall spela ut ett lag som Piteå med teknisk överlägsenhet om man har ambitionen att tillhöra toppen av svensk damfotboll – något vi kan konstatera att de inte gjorde under onsdagen. Jenny Hjohlman var ensam om att kunna skapa farligheter, men hon fick göra det på helt egen hand. Hurtig, Chikwelu, Alanen och de andra offensiva spelarna såg helt ointresserade ut av att skapa offensivt. De är spelare som folk betalar för att se skapa målchanser, men som inte gjorde själ för entrépengen.

Det var betydligt fler som valde att betala för IBK Dalen – Thorengruppen igår, och det förstår jag såhär i efterhand!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.