Nya klubbchefen och lägeskoll

Jul och nyårsledigheter är över – nu börjar nedräkningen mot en ny säsong på allvar. Slog en snabb signal till Peter Johansson som nu (1:a januari) tillträtt sin post som klubbchef i Umeå FC.

– Jag har smygjobbat lite i december också och bekantat mig lite med klubben, men det känns riktigt bra. Det finns mycket vilja i klubben, säger han.

Ännu så länge kan han inte peka på exakt vad han själv vill utveckla i klubben, men naturligtvis vill han framåt.

– Det är klart att jag vill utveckla föreningen och sedan vill jag givetvis skapa ett bra fotbollsklimat i fotbolls-Umeå mellan klubbarna.

Låter bra det. Han trodde själv att det skulle finnas mer att säga då han hunnit sätta sig in i saker och ting än mer.

 

På annat håll kan vi också notera att såväl UFC som UIK dragit igång sin träning på allvar. UIK med ny tränare och nyförvärvet Lisa Renlund på plats. Någon ytterligare pjäs bör vara på ingående främst på backsidan, men då kollega Gunnar Johnsson slog en signal igår så lät det inte som att något var nära.

UFC i sin tur har ett antal platser kvar att fylla i sin trupp. På plats för att träna med klubben finns dock Luleå-backen Simon Söderstrand, Spölands-backen Patrik Forsgren samt Sandviks-mittfältaren Josh Bragg.

Sportchef och tränare Sandahl pratade tidigare om att ha det mesta klart då träningarna drog i gång, så vi kan nog räkna med att det borde börja hända saker när som helst. Själv hoppas jag först främst på signerade kontrakt för både Johan Larsson och Simon Mårtensson.. Två spelare som bevisat håller för att ta steget upp till Superettan då de är skadefria.

På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.