Svar: Ett pinsamt agerande

Jag vill egentligen inte ge mig in i någon ordstrid, men känner mig en aning tvungen efter dagens pressmeddelande från Umeå FC. Detta lyder enligt följande och är ett svar på den artikel där Sandviks fotbollsansvarige Anders Hägglund riktar skarp kritik mot Umeå FC:

Detta är ett bemötande på den artikel som publicerades onsdag 19 februari i Västerbottenskuriren.

Både Sandviks IK och Umeå FC vill understryka vikten av samarbete mellan Umeås fotbollsklubbar och att detta sker i långsiktighetens tecken! Syftet med detta samarbete bör vara att så många fotbollsspelare så möjligt fortsätter att spela fotboll så länge så möjligt! Där finns det generellt i Umeåregionen fortfarande mycket att arbeta på och där hoppas Umeå FC och Sandviks IK tillsammans med alla andra klubbar gemensamt kunna verka för förbättring samt förstärkning av det som redan är bra.

 Vi vill även gemensamt understryka att både Sandviks IK och Umeå FC är helt överens när det gäller övergångar av spelare, så även fallet med Josh Bragg.
Det finns således ingen skarp kritik ifrån Sandviks IKs sida gentemot Umeå FC som beskrivs i artikeln. Det är viktigt för båda klubbarna att ha en god relation till varandra och att ett gott samarbete fortsätter, detta för att kunna ta till vara på våra fotbollstalanger på bästa sätt.Ingen av oss känner alls igen oss i det som beskrivs i artikeln. Det finns ingen kritik eller konflikt mellan Sandviks IK och Umeå FC, riktad åt det ena eller det andra hållet. Johan SandahlUmeå FC
 Anders HägglundSandviks IK

Till att börja med så har jag sökt Anders Hägglund för att höra vad det är frågan om, men har ännu inte fått något svar. Han kanske ringer upp och då får vi ta det då.
Jag pratade med Anders ett bra tag i tisdags, till och börja med i ett annat ärende, men vi kom in på Josh Bragg och den uppenbara irritation som fanns gällande honom. Vi pratade ett bra tag och ni som har läst artikeln vet att han går rätt hårt åt Umeå FC:s, och framförallt Sandahls handlande, i artikel. Ni ska då ändå vet att jag inte har tagit med allt.. 
Efter att vi samtalat ett bra tag frågade jag också Anders om han står för kritiken i en artikel (det vet han – det svarade han ja på – och det finns fler som hörde att jag frågade det).
Hur som haver kommer ändå detta pressmeddelande idag och varför är naturligtvis svårt att svara på utan att ha pratat med Anders själv. Min gissning är att Anders själv ångrade sig då han slog upp tidningen och fick se det i tryck. Därefter har väl troligtvis han och UFC varit i kontakt, blivit vänner, och kommit till den i mitt synsätt oerhört pinsamma lösningen att skriva ett förnekande pressmeddelande – en ren lögn.
Ett betydligt mer professionellt tillvägagångssätt hade ju varit att berätta att klubbarna nu rett ut det hela och kommit överens om Bragg. Vad jag vet är väl Bragg fortsatt en Sandviks-spelare på papperet eller ska vi tolka  det på något annat vis också?
Talande med ordförande Bergmark, men han hänvisade till Anders och Johan som komponerat ihop pressmeddelandet. Fortsättning följer…

3 kommentarer

 1. Gnuson

  Jag har pratat med folk i båda klubbarna. Ingen känner igen sig i att det finns någon konflikt. De flesta klubbarna och folk runtom säger att det tvärtom är bättre samarbete mellan Umeå-klubbarna än vad det varit på väldigt många år.
  Det ska ju tydligen snart skrivas på ett samarbete kring utbildningsbidrag och att div2-klubbarnas spelare ska få träna hos Umeå FC. Det rimmar illa med din artikel. Och i detta samarbete ingår ju just Sandviks IK.
  Men det är väl bara ringa Teg, MSK och de andra klubbarna och höra vad de tycker. Min gissningar är att alla är väldigt nöjda, och således blev de ointressant för dig och din artikel.
  Men ingen av oss kan veta vad just Anders H tycker eller vad han sade. Men det känns ologiskt.

  Hur kan dessutom Sandvik eller någon annan ha åsikter om Josh Bragg? Han spelade ju div 3 och hade troligtvis inte ens kontrakt. Han är väl fri att träna/spela med vilka han vill och Umeå har väl inga skyldigheter mot någon så länge han inte är kontrakterad för dem?
  Josh Bragg är Sandviks spelare på papper? Vad betyder det? Antingen är man amatör utan kontrakt eller så har man kontrakt och en kontraktstid!

  Nej, det är för mycket konstigheter för att ta detta seriöst.

 2. Pajaserier

  Umeåklubbarna samarbetar inte någonstans. Samtliga klubbar har börjat begära medlemsavgifter för sina spelare, oavsett om spelaren spelat 2 matcher eller 100. Det sabbar spelares utveckling då de inte kan lämna till en miljö som passar de bättre. Först hålls de kvar då det försöker lämna, sedan när de inte lyckas lämna är de inte välkomna tillbaka eftersom det en gång försökt lämna. Detta är något alla håller på med. Något jävla samarbete existerar ej..

 3. Fundersam

  Hur ser du på att att Umeå FC och Björklöven för närvarande befinner sig i två kamper ord mot ord med VK-representanter, däribland dig som anklagar klubben för att ljuga? Vad kan det få för efterverkningar på er bevakning och dialogen med nämnda föreningar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.