Ett nödvändigt samarbete

UFC, Sandvik, Teg och Mariehem diskuterar just nu ett samarbete kring utbildningsbidragen som i år blivit ett problem i fotbolls-Umeå. Umeå FC:s linje är att slopa alla kostnader när spelare byter klubb mellan varandra stan. Var det landar exakt återstår att se.

Själv anser jag att något måste hända för Umeå-fotbollens skull. Om Umeå-fotbollen skall må bra måste spelare kunna byta klubb för att nå sin fulla potential. Samtidigt inser jag också att klubbar på lägre nivå inte har mycket att tjäna på detta samarbete. Det lär bli mycket ”envägs-trafik” där spelare försvinner gratis, men många gånger aldrig återvänder. För många finns helt enkelt inget att tjäna på detta, och kanske bör någon mindre ersättning utgå. 5000-10 000 kronor i ersättning skulle vara ett litet bidrag samtidigt som ”värvningar för värvandets skull” då kostar för mycket. Du breddar helt enkelt inte truppen med en spelare för 10 000 kronor.

Det skall bli mycket spännande att se var detta landar i fotbolls-Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.