Måste löpa mer

Umeå IK får bara 0-0 mot Piteå i den damallsvenska hemmapremiären.

Ett resultat som faktiskt inte minst UIK ska vara tacksamt över.

Primitiva Piteå försvarade sig som vanligt bra men skapade en del framåt också. Inte bara på fasta situationer heller.

I början, när UIK-spelarna var kyliga nog att spela sig ur Piteås ibland oväntat höga press, skapade man en del halvchanser men laget måste visa betydligt större löpvilja för att skapa riktigt vassa chanser mot ett Piteå som löper miltals.

Visst, UIK saknade sina två bästa forwards från start.

Lina Hurtig är skadad och inte alls med. Jenny Hjolhman, som varit skadad sedan i vintras, gjorde säsongdebut på bänken. Jenny kom visserligen in i mitten av andra halvlek men måste naturligtvis spela ett antal matcher innan hon är i form igen.

Ersättarna gjorde naturligtvis så gott de kunde men det krävs mycket för att lura Faith Ikidi. Mycket bättre hjälp av lagkompisarna också.

Defensivt ser det bra ut men ett mål framåt på två matcher imponerar inte.

Spelmotorn Rita Chikwelu visserligen klart bättre än i premiären mot Jitex men fortfarande långt ifrån den klass hon visade under fjolåret.

Mot Piteå varvade Chikwelu bra insatser med pinsamma bolltapp och rent dåliga passningar.

Kul däremot att Emma Berglund visade att hon är tillbaka på allvar och att landslagsuttagningen tidigare på dagen var motiverad. Nu när dessutom Charlotte Rohlin gick ut skadad efter bara en halvtimmes spel i går kanske Emma får chansen direkt.

Hon håller definitivt den klass som krävs.

Det gör inte alla hennes lagkompisar i UIK än men det kan bli bättre. Det måste till och med bli bättre om laget ska vara med och slåss om platserna just bakom Rosengård i toppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.